Ferrari: Kiminek meg kell nyernie a vb-t

Vágólapra másolva!
A Ferrari elnöke, Luca di Montezemolo kijelentette, Kimi Raikkönennek fel kell nőnie a feladathoz, és a jövő évben vissza kell vágnia az elmúlt két évben elszenvedett vereségért, hogy az olaszok ismét bajnokként ünnepelhessenek az év végén.
Vágólapra másolva!

Bár a Ferrari szerezte a legtöbb futamgyőzelmet az idei évben, mégis a rivális Renault zsebelte be mindkét bajnoki címet. Az olaszok immáron második éve maradnak alul a francia alakulattal szemben, noha idén minden esélyük megvolt arra, hogy visszavágjanak a 2005-ös idényben elszenvedett súlyos vereségért.

A Ferrari elnöke, Luca di Montezemolo azonban úgy gondolja, hogy Kimi Raikkönennel képesek lesznek visszatérni az élre a 2007-es esztendőben, ugyanis véleménye szerint a finn versenyző már tavaly megnyerhette volna első bajnoki címet, ha a McLaren megbízhatóbb autót biztosít számára.

"Biztos vagyok benne, hogy 2005-ben megnyerhette volna a világbajnokságot, ha a McLaren megbízhatóbb" - mondta az elnök a Gazzetta dello Sportnak adott nyilatkozatában. "Öt alkalommal mondta fel a szolgálatot alatta az autója, pedig mindig az élen volt. Éppen ezért úgy gondolom, meg kell értenie, eljött az ő ideje, és készen áll arra, hogy megszerezze első világbajnoki címet."

"Massa is roppant gyors versenyző, és talán még le is előzi újdonsült csapattársát. Bízom benne, hogy mindketten hajtani fognak, és egyre jobb teljesítményre sarkallják egymást. Készen állunk a visszatérésre. Bajnokként szeretne visszavonulni Jean Todt, és bevallom, én is. Schumacher jókor érkezett a csapathoz, ahogy Raikkönen is. Meggyőződésem, hogy képesek leszünk megnyerni a világbajnokságot."