Brawn : Bárcsak szóltam volna Schuminak

Vágólapra másolva!
A Ferrari leköszönő technikai igazgatója, Ross Brawn elárulta, a Magyar Nagydíjon történtek bosszantják a legjobban, ugyanis véleménye szerint az olasz alakulat a nagy kapkodásban összezavarodott, ami Schumacher kieséséhez vezetett.
Vágólapra másolva!

Bár a Renault fantasztikusan kezdte az idei évet, az Amerikai Nagydíjon történt valami, és a Ferrari magára talált. Az olaszok egyre jobban zárkóztak fel riválisuk mögé, és a Magyar Nagydíjon minden esélyük meglett volna arra, hogy karnyújtásnyira kerüljenek a Renault-hoz, ám annak ellenére sem tudtak jelentősen faragni hátrányukból, hogy a franciák mindkét versenyzője kiesett.

Schumacher ugyan jó eséllyel pályázott a dobogós helyekre, egy rossz döntés miatt, miszerint a csapat nem hívta ki száraz gumikért a futam végén, az utolsó körökben kiállni kényszerült, és csak azért kapott egy pontot, mert utólag kizárták az eredetileg hetedik helyen befutó Kubicát.

Brawn az ITV Sportnak adott exkluzív interjújában elmondta, hatalmas hibát követett el a Ferrari a Magyar Nagydíjon, és talán ekkor bukták el a bajnoki címet, melyet ismét a Renault halászott el előlük.

"Ezeken a szokatlan időjárási körülmények között megrendezett versenyeken, mikor a pálya percről percre szárad, roppant nehéz helyes döntést hozni, ezért mindenki kapkod" - mondta Brawn. "Sokan feltették magunknak a kérdést, vajon mi folyhatott a háttérben, de sajnos mivel mi benne voltunk, semmit nem láttunk. Azonban, ha utólag megnézem a versenyt, azt kell mondjam, pocsék munkát végeztünk."

A szakember azt is elárulta, ha lehetősége lenne megváltoztatni a múltat, biztosan Michael fülére szólna, hogy vegyen vissza, és csak a pontszerző helyekre hajtson. Brawn azonban nem tette ezt, ami Schumacher vesztét jelentette, ugyanis a kopott abroncsokkal az utolsó körök egyikében védekezés közben ütközött Heidfelddel, és a pálya szélére kényszerült.

"Bárcsak mondtam volna neki, hogy vegyen vissza, mert a pontszerzés a legfontosabb. Azonban ő egy versenyző, a génjeiben van a küzdeni akarás, ahogy az enyémben is, és míg egy kis esélyt látok a jobb eredményre, akkor arra törekszem. Mindenki ezt tette volna" - magyarázta Brawn. "Mindenki a maximumot akarja kihozni a helyzetekből, senki nem akar magán alul teljesíteni, ez a Forma-1."

"Úgy gondoltuk, jó a stratégánk, száraz volt az ideális ív, és azoknak, akik előzni akarnak, a ring vizes oldalára kell hajtaniuk a száraz gumikkal. Sajnos azonban nem voltunk elég körültekintők, amit így utólag nagyon sajnálok."