Barrichello: a Hondának változtatnia kell

Vágólapra másolva!
Rubens Barrichello szerint még rengeteg munka áll a Honda előtt, ha valóban áttörést szeretne elérni a következő idényben. A brazil pilóta úgy gondolja, a csapatnak alapjaiban kellene megváltoztatnia a hozzáállását, úgy ahogy azt anno a Ferrari is tette.
Vágólapra másolva!

Annak ellenére, hogy a Magyar Nagydíjon aratott első futamgyőzelmét követően Jenson Button szerezte a legtöbb pontot a szezon utolsó harmadában, Barrichello úgy gondolja, még rengeteg feladat áll a Honda előtt a márciusban megrendezésre kerülő szezonnyitó Ausztrál Nagydíjig.

"Hiszem, hogy a csapatban hatalmas lehetőségek vannak, azonban még sokat kell dolgoznunk ahhoz, hogy állandó futamgyőztesekké váljunk" - mondta Barrichello. "Nehéz annak, aki nemrég csatlakozott (2006) a csapathoz, hiszen meg kell változtatnia a dolgozók hozzáállását, és gondolatait, különösen úgy, hogy a Honda már jó pár éve a saját útját egyengeti, és egy adott úton próbál haladni a siker felé."

"Véleményem szerint rengeteg tapasztalatot szereztem a Ferrarinál eltöltött éveim alatt, és ebből kifolyólag azt is tudom, min kellene változtatni a Hondánál" - folytatta a brazil pilóta, aki bár az idei évben alulmaradt Buttonnal szemben, mégsem aggódik a jövő évet illetően.

"Egymást hajtjuk, ami mindenképpen jót tesz a csapatnak. Úgy vélem, hogy jó munkát végeztem az idei évben. Csak egy éve vagyok a csapattal, de a 2007-es idény már biztosan könnyebb lesz számomra, hiszen már sokkal jobban belefolyhattam a fejlesztésekbe, mint tavaly. A csapat kérésemre apróságokon változtatott, melyek sokat jelentenek számomra. Azonban egy biztos, nem csak egy bizonyos területen, hanem mindenhol fejlődést kell elérnünk, csak így lehetünk sikeresek."

Barrichello továbbá rávilágított arra is, hogy a Ferrarinál eltöltött évei bebizonyították, igenis kell egy vezéregyéniség ahhoz, hogy egy csapat sikereket érjen el. Az olaszoknál Michael Schumacher tökéletesen betöltötte az irányító szerepét, ami a Hondánál egyelőre hiányzik, ugyanis Button túlságosan tapasztalatlan ahhoz, hogy a sarkára álljon, és merész módosításokat kérjen a csapattól.

"Jenson még nagyon fiatal, és sikeres jövő előtt áll. Hatalmas tehetség, tudja, hogyan kell vezetni az autót, az elmúlt években megtanulta" - magyarázta Rubens. "Azonban úgy gondolom, hogy mivel még tapasztalatlan, nem mer változtatásokat kérni a csapattól, ezért is látszott úgy az idei évben, hogy én sokkal többet panaszkodom. Sokat tanul, és ahhoz, hogy bajnok legyél, rengeteg tapasztalatra van szükséged. Bár én még nem jutottam el a csúcsra, tudom, hogy miről beszélek."