Gené szerint jól ment Alonso a McLarennel

Vágólapra másolva!
A Ferrari tesztpilótája, Marc Gené szerint Fernando Alonso sebessége figyelemreméltó volt első tesztjén a McLarennel, különösen úgy, hogy most próbálhatta ki először a Bridgestone 2007-es idényre kifejlesztett abroncsait.
Vágólapra másolva!

Fernando Alonso pénteken megkezdte a munkát új csapatával, miután engedélyt kapott a Renault-tól arra, hogy az idei tesztek zárónapján beüljön a McLarenbe. A spanyol pilóta fantasztikusan teljesített, és mindössze csak három tizedmásodperccel maradt le leendő csapattársától, Lewis Hamiltontól, aki már sokkal jobban ismeri a Bridgestone új abroncsait.

Aznap szinte mindenki a spanyol sofőr ténykedését figyelte, aki remekül alkalmazkodott a nehéz helyzethez és egyenletes köridőivel lenyűgözte a szakértőket. A Ferrari tesztversenyzője, Marc Gené is dicsérő szavakkal illette Alonsót, aki szerint a spanyol kétszeres világbajnokhoz méltóan kezdte meg a munkát a McLarennel Jerezben.

"Nem tudom pontosan, hogy mennyi üzemanyaggal körözött, illetve milyen abroncsokat használt, de remekül ment" - mondta Gené az Autosport-nak adott nyilatkozatában. "Jó munkát végzett, és szerintem élvezte a körözést. Az új abroncsokkal nem egyszerű a vezetés, különösen mikor először megy velük az ember. Ennek ellenére neki semmi problémája nem volt, legalábbis látszólag nem."