Briatore: Nem kértünk pénzt a tesztért

Vágólapra másolva!
A Renault ügyvezető igazgatója, Flavio Briatore cáfolta azon híreszteléseket, melyek szerint csapat pénzt kért volna azért, hogy Fernando Alonso már az idei évben beülhessen a McLaren Mercedesbe.
Vágólapra másolva!

Egyes források szerint Ron Dennis-nek mélyen a zsebébe kellett nyúlnia ahhoz, hogy az év végéig a Renault-val szerződésben álló Fernando Alonso múlt hét pénteken a McLarennel tesztelhessen. Német lapértesülések szerint a wokingiak nem kevesebb, mint 2.5 millió dollárt fizettek azért, hogy a spanyol pilóta egy napot eltölthessen új csapatánál Jerezben.

Briatore azonban cáfolta, hogy bármiféle fizetséget elfogadott volna a rivális csapattól, és a Diario As c. lapnak adott nyilatkozatában megerősítette, csakis azért engedte el idő előtt versenyzőjét, mert ezzel akarta megköszönni az elmúlt években nyújtott kimagasló munkáját.

"Fernando immáron öt éve a csapat tagja, és ez idő alatt két bajnoki címet is szerzett a Renault-nak" - mondta Briatore. "Ebből kifolyólag, illetve azért, mert megkért rá, boldog voltam, hogy teljesíthettem kívánságát. Ennyi, semmi több."