Alonso továbbra is a Renault versenyzője

Vágólapra másolva!
A Forma-1 kétszeres világbajnoka, Fernando Alonso csak azért tesztelhetett az elmúlt héten a McLaren színeiben, mert arra ő maga kérte meg főnökét, aki megerősítette, a spanyol pilótát az év végéig érvényes szerződés köti a Renault-hoz.
Vágólapra másolva!

Egyes források szerint Ron Dennis az elmúlt héten többször is megpróbálta idő előtt "kivásárolni" leendő versenyzőjét a Renault-tól, ám azt Briatore nem engedte. Végül aztán Alonso vette kezébe az ügyet, aki odaállt főnöke elé, hogy az idei tesztek zárónapján engedje el.

Azt ugyan nem tudni, hogy a McLarennek pénzébe került-e Alonso teszteltetése, annyi viszont biztos, hogy a spanyol sofőr december 31-ig a Renault hivatalos versenyzője, amit fehérre festett sisakja, és a szponzori logóktól megszabadított autója is bizonyított.

A Renault döntése, miszerint az év végéig magához láncolja Alonsót, teljesen érthető, hiszen az év végi, karácsonyi rendezvényeken még ki akarja használni a kétszeres világbajnok jelenlétével járó felhajtást.

A McLaren egyébként meg volt elégedve Alonso teljesítményével, és sebességével a nap folyamán. "Tudatosan, és nyugodtan vezetett. Mindössze csak egynapos teszt volt, és mindenki tudja, hogy egy nap alatt szinte semmit nem lehet elvégezni, azonban ő mindent kihozott a programból" - mondta egy magát megnevezni nem kívánó McLaren munkatárs.