Vágólapra másolva!
Az F3 Euroszéria élmenője, a holland nemzetiségű Giedo van der Garde lesz a Super Aguri tartalékversenyzője a 2007-es idényben, jelentette be mai közleményében a japán székhelyű kiscsapat.
Vágólapra másolva!

A McLaren fiatal tehetségek után kutató programjának résztvevője a jövő évben Takuma Szato és Anthony Davidson mellett tevékenykedhet majd a versenyhétvégéken, miután a Honda által támogatott kiscsapat leszerződtette a 2007-es idényre.

"Boldog vagyok, hogy a Super Aguri jóvoltából bekerültem a Forma-1-be" - mondta van der Garde, aki az idei évben a hatodik helyen végzett az F3 Euroszériában. "Mikor elkezdtem gokartozni, már akkor arról álmodtam, hogy egy nap a Forma-1-ben leszek, így mindent megteszek majd annak érdekében, hogy munkámmal segítsem a csapatot. Már alig várom, hogy beülhessek a versenygépbe."

A csapat vezetője, Aguri Suzuki a következőkkel folytatta: "Boldogok vagyunk, hogy Giedo csatlakozik a csapathoz. Fiatal, de annál erősebb versenyző. A Forma-1 nem lesz sétagalopp számára, de véleményem szerint túléli a kezdeti nehézségeket. Biztos vagyok benne, hogy megvan a tehetsége ahhoz, hogy probléma nélkül vegye az akadályokat, és ebben a kategóriában a sikeres legyen."