Még mindkét hely szabad a Toro Rossónál

Vágólapra másolva!
A Scuderia Toro Rosso kivételével már az összes csapat bejelentette jövő évi felállását, ha megelőlegezzük Monteirónak, hogy a Spyker őt választja a 2007-es idényre. A Red Bull fiókcsapata azonban egyre jobban úgy tűnik, csak jövőre dönt ez ügyben.
Vágólapra másolva!

Bár a csapat társtulajdonosa, Gerhard Berger szinte minden interjújában elmondta, a Toro Rosso nem változtat jövő évi felállásán, a héten teljesen megváltozott a helyzet, ugyanis színre lépett a Champ Car háromszoros világbajnoka, Sebastien Bourdais, aki az egész héten tesztelhetett a csapattal Jerezben.

Ugyan a francia versenyző hangsúlyozta, nem kívánja felbontani jelenleg is érvényben lévő szerződését a Newman-Haas istállóval, a spanyol ringen mutatott folyamatosan javuló teljesítménye miatt a figyelem középpontjába került.

A Toro Rosso csapatvezetője, Franz Tost sem adott megnyugtató választ Scott Speed és Vitantonio Liuzzi számára, ugyanis elmondta, jelenleg még semmi nincs eldöntve, a jövő évi felállás még teljesen nyitott.

"A jövő évi felállást Dietrich Mateschitz és Gerhard Berger fogja eldönteni, és szerintem csak a következő évben" - mondta a szakember az Autosport-nak. "Egészen addig tesztelni fogjuk a versenyzőinket, és majd meglátjuk, milyen munkát végeztek. A jövő évi felállásunk még teljesen nyitott, ami azt jelenti, egyik ülés sem került még betöltésre."

Tost azonban megerősítette, mind Liuzzi, mind Speed szerződésben áll a csapattal a 2007-es idényre, ám ez még nem jelenti azt, hogy ők lesznek a Toro Rosso versenyzői a jövő évben.

"Szerződésben állunk velük, de még semmi nincs eldöntve" - tette hozzá titokzatosan a csapatvezető.