Briatore: Alonso kérte, hogy engedjük el

Vágólapra másolva!
A Renault ügyvezető igazgatója, Flavio Briatore bevallotta, csak azért engedélyezte, hogy Fernando Alonso már pénteken megkezdhesse a munkát a McLarennel, mert azt a kétszeres világbajnok személyesen kérte tőle.
Vágólapra másolva!

Ahogy arról reggel már beszámoltunk, Forma-1 kétszeres világbajnoka az idei tesztek utolsó napján lehetőséget kapott a Renault-tól arra, hogy megkezdhesse a munkát új csapatával, a McLarennel a spanyolországi Jerezben.

Alonso már javában rója a köröket a spanyol ringen a szponzori feliratoktól mentes McLarennel. A huszonöt esztendős versenyző egyébként tegnap érkezett a helyszínre, ám egészen reggelig egy szállodában várakozott édesapjával és menedzserével.

A Renault eddig még nem kommentálta a történteket, ám délben sajtóközleményt adott ki, melyben Briatore elárulta, csak azért engedélyezte versenyzőjének, hogy idő előtt átüljön a McLarenbe, mert az elmúlt években remek kapcsolatba kerültek egymással, és nem szerette volna, ha a spanyol pilóta megharagudott volna rá.

"Fernando arra kért, had teszteljen egy napot új csapatánál, hogy hozzászokhasson az új autóhoz" - mondta Briatore a csapat hivatalos közleményében. "Remek kapcsolatot alakítottunk ki egymással, és az elmúlt két évben fantasztikusan teljesített, melynek köszönhetően mind 2005-ben, mind 2006-ban mi lettünk a világbajnokok. Éppen ezért úgy döntöttünk, lehetőséget biztosítunk számára, hogy még idén beülhessen új csapata autójába."

Alonso a következőket tette hozzá: "Szoros kapcsolatot alakítottam ki a Renault F1 istállóval, így mind Briatorénak, mind a Renault teljes vezérkarának meg szeretném köszönni, hogy teljesítették kérésemet, és már ma megkezdhettem a munkát új csapatommal."