A Toyota elbúcsúztatta a Zonta-Panis duót

Vágólapra másolva!
A Toyota Jerezben csütörtökön befejezte a 2006-os tesztprogramját, ám ez a nap mégis arról marad emlékezetes, hogy a japán gárda elbúcsúztatta két tesztpilótáját, Olivier Panist és Ricardo Zontát.
Vágólapra másolva!

Zonta négy év után hagyja el a Toyotát, és a világbajnoki címvédő Renault-hoz szerződik, ahol szintén tesztpilóta lesz. A japán gárda szolgálatában nemcsak a teszteken jeleskedett a 30 éves brazil, de három versenyen is rajthoz állhatott.

Zonta a csapattól búcsúajándékként egy óriási tortát kapott, de autója egy részét, valamint egy, az egész gárda által aláírt zászlót is eltehet emlékbe.

Olivier Panis nem munkaadót vált, hanem befejezi Forma-1-es pályafutását. A francia pilóta csütörtökön még tesztelte a Toyotát, a tizennegyedik legjobb idővel búcsúzott a száguldó cirkusztól.

A csapat még szerda este búcsúvacsorát rendezett Panis tiszteletére, ahol Jarno Trulli is tiszteletét tette, a két pilóta hosszú éveken keresztül dolgozott együtt. Az olasz egyik versenysisakjával ajándékozta meg francia kollégáját.

Panis a 2005-ös Francia Nagydíj után egy komplett versenyautót "vihetett" haza, most pedig a csapat egy darab jerezi aszfalttal lepte meg, emlékeztetve arra, hogy a francia rengeteg tesztkilométert megtett a spanyol ringen. Panis még egy hátsó légterelő elemet is betehet emléktárgyai közé, melyet természetesen az egész tesztcsapat aláírt.