Alonso a harmadik lett a McLarennel

Vágólapra másolva!
A Forma-1 kétszeres világbajnoka, Fernando Alonso a harmadik pozícióban végzett első tesztjén a McLarennel, miközben leendő csapattársa, Lewis Hamilton körözött a leggyorsabban Jerezben, ahol a csapatok tovább folytatták a felkészülést a 2007-es idényre.
Vágólapra másolva!

Lewis Hamilton állt az élre az idei tesztek utolsó napján, azonban a figyelem középpontjában leendő csapattársa, Fernando Alonso állt, aki a Renault-tól végül engedélyt kapott arra, hogy már az idei évben megkezdhesse a munkát a McLarennel.

A nap legnagyobb szenzációja kétségkívül az volt, mikor Fernando Alonso a reggeli órákban kigördült a szponzori logóktól megtisztított McLarennel. A wokingiak mindent megtettek annak érdekében, hogy a spanyol versenyzőt távol tartsák a médiától, még köridőit sem engedélyezték közölni a médiával, csak saját szakemberei figyelhették, milyen időket fut a kétszeres világbajnok.

A csapat adatai azonban azt mutatták, hogy Alonso összesen 95 kört teljesített, és a fantasztikusnak mondató harmadik helyen végzett. A spanyol versenyző problémamentes napot zárt, és mindössze három tizeddel volt lassabb leendő csapattársnál, Hamiltonnál.

A második helyen befutó Heikki Kovalainenről azonban nem lehet elmondani, hogy problémáktól mentes napot teljesített, ugyanis két alkalommal is előkerült miatta a piros zászló. Mindkét alkalommal az autója adta meg magát, vélhetően egy-egy mechanikai meghibásodás miatt.

Giancarlo Fisichella a negyedik pozícióban futott be, akit a Honda Racing harmadik embere, Christian Klien követett. A Honda színeiben a legifjabb Andretti is bemutatkozott, aki már az első körökben fantasztikus időket teljesített, ugyanis mint később kiderült, összecserélték a jeladóját Klienével, így az amerikai neve mellett márkatársa eredményei szerepeltek.

Robert Kubica a nap végén elmondta, a BMW Sauber istállónak sikerült megoldania az elmúlt napokban problémát okozó elektronikai meghibásodásokat, és a gumikkal is sikerült előrelépést elérnie. A lengyel versenyző végül a hatodik helyen végzett, a Ferrari színeiben pályára gördülő Luca Badoer előtt.

A Ferrari számára nyomasztóan ért véget a mai körözés, ugyanis a Badoer autójában muzsikáló motor meghibásodott. Az új szabályok értelmében pedig a befagyasztásra kerülő erőforrásokat a jerezi tesztprogram után kell a csapatoknak leadniuk a szövetségnek, így a Ferrarinál egyelőre még tanácstalanok, mely V8-as specifikációt válasszák a 2007-es idényre.

Vitantonio Liuzzi a Red Bull Racing istállónál segédkezett a mai nap Jerezben, ahol a kilencedik lett. A Champ Car háromszoros világbajnoka, Sebatsien Bourdais sikeresen teljesítette háromnapos tesztprogramját a Scuderia Toro Rosso színeiben, és a mai napot a 1:21.277-es idejével a tizenkettedik helyen zárta.

Alexander Wurz számára sem volt felhőtlen a mai nap, ugyanis Williams típusú versenygépének meghibásodása miatt két alkalommal is meg kellett állítani a mai edzést. Mindkét esetben mechanikai meghibásodás okozta a bajt.

A Forma-1-ben bemutatkozó Andretti 67 kört teljesített a Honda Racing színeiben, és a tizennegyedik pozícióban végzett, míg az utolsó helyre Scott Speed jött be, aki mindössze csak 14 kört abszolvált, mert vélhetően tegnapi balesete következtében megsérült a keze, és fájdalmai voltak.