Alonso már ma tesztelheti a McLarent

Vágólapra másolva!
A Forma-1 kétszeres világbajnoka, Fernando Alonso már pénteken beülhet a McLaren versenyautójába, miután a Renault hosszas tanácskozás után végül úgy döntött, idő előtt kiadja a spanyol versenyzőt új csapatának.
Vágólapra másolva!

Bár korábban minden jel arra utalt, hogy Alonso csak a jövő évben kezdheti meg a munkát új csapatával, a Renault vezetősége végül úgy döntött, kiadja a kétszeres világbajnokot, hogy az idei tesztek utolsó napján kipróbálhassa magát a McLaren színeiben a spanyolországi Jerezben.

Alonso csütörtök délután érkezett meg a helyszínre, ám édesapjával és menedzserével mindvégig a pályától nem messze fekvő hotelben várakozott. A spanyol versenyző de la Rosát váltja a tesztek utolsó napján, és egy szponzori emblémáktól mentes autóval kezdi meg a munkát.

Már a reggeli órákban sejteni lehetett, valami nagy dobásra készülnek a McLarennél, ugyanis a szokásostól eltérőn a szerelők már hajnali öt órakor megkezdték a munkát a garázsban. A dolgozók az egyik autót teljes mértékben megtisztították a szponzori feliratoktól, ami már sejttette, Alonso zöld utat kapott a Renault-tól.

A csapat nem sokkal később hivatalosan is bejelentette, Alonso valóban tesztelni fog a a mai nap Jerezben. A spanyol pilóta azonban a megszokottól eltérően egy teljesen fehérre festett, logók nélküli sisakkal érkezett a helyszínre.

Alonso kilenc órakor kezdte meg a munkát, és teljesítette első bemelegítő körét a McLarennel.