Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc
Vágólapra másolva!
Kazuki Nakajima a Williams-Toyota színeiben a szerdai nap folyamán Jerezben teljesítette a Nemzetközi Automobil Szövetség által előírt 300 kilométeres távot, és ezzel megkapta a FIA-Szuperlicencet.
Vágólapra másolva!

Valószínűleg kevesen számítottak arra, amit a japán fiú véghez vitt a spanyol teszten. Az egykori Forma-1-es pilóta, az 1987 és 1991 között hetvennégyszer rajthoz álló Saturo Nakajima 21 éves fia az egyik Williamsszel nem csak a licenchez szükséges kilométeradagot teljesítette, de ráadásul remek teljesítménnyel rukkolt elő.

Az ázsiai versenyző már második alkalommal ült a Toyota erőforrással felszerelt autóban, és lényegesen meggyőzőbben teljesített, mint debütálása alkalmával. Akkor mindössze 16 kört tett meg, és időeredménye is majd három és fél másodperccel elmaradt a legjobbakétól.

Ezúttal viszont a japánok legújabb reménysége kitett magáért, hiszen meg sem állt 95 körig, ami mintegy 420 kilométernek felel meg. Ezúttal pedig már idejével is felhívta magára a figyelmet, hiszen a tizenharmadik helyen végzett a tizenhét fős mezőnyben, és hátránya mindössze 1,392 másodperc volt az élen végző Kovalainennel szemben.

"Az időjárási körülmények ezúttal sokkal jobbak voltak, mint amikor Kazuki először ült autóba"- nyilatkozta a Williams tesztcsapatának vezetője, Mike Condliffe. "A cél az volt, hogy a szuperlicenc megszerzéséhez szükséges köröket teljesítse, ami simán sikerült. A teszt vége felé már a rajtot is gyakorolta, úgyhogy eredményes napot zárt, és joggal lehet elégedett a teljesítményével."

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről