Todt kis híján elhagyta a Ferrarit

Vágólapra másolva!
A Ferrari újonnan kinevezett ügyvezető igazgatója, Jean Todt bevallotta, az év végén elhagyta volna az olasz alakulatot, ha nem bomlik fel a híres álomcsapat. A francia szakember végül azért döntött a maradás mellett, hogy a csapat egysége megmaradjon.
Vágólapra másolva!

Jean Todt már korábban elhintette, a 2006-os idény végén elhagyja a Ferrarit, hogy több időt tölthessen családjával. A francia szakember azonban az év végén meghosszabbította szerződését az olaszokkal, ahol mostantól az ügyvezető igazgató szerepét tölti be. Todt azonban elárulta, ha Michael Schumacher, Ross Brawn, illetve a motorfelelős, Paolo Martinelli nem hagyja el a csapatot, biztosan visszavonult volna.

A három kulcsfigura távozásával a Ferrarinak teljesen át kellett szerveznie felépítését, hogy egy új felállással kezdhessen neki a téli teszteknek. Emiatt pedig Todt kénytelen volt elhalasztani terveit, és egy újabb évre aláírt az olaszokhoz.

"A változások miatt el kellett napolnom a tervemet. Azonban, ha mindenki maradt volna, akkor én biztosan távozom" - mondta Todt a francia Le Figaro c. lapnak adott mélyinterjújában. "Nem egyszerű meghozni ezt a döntést, mert ezzel megváltozik az egész életed. Rengeteg dolog van, ami érdekel, de sajnos nincs rá időm. Nem is a Ferrarival van a gond, hanem a korral. Az idő sürget, és az agy olyan, mint az izom. Ha nem használja valaki, akkor visszazsugorodik. Én ezt nem szeretném."

Egyes források szerint Todt a 2007-es idény végén leteszi a lantot, feltéve ha a fizetett szabadságát a télen megkezdő Ross Brawn 2008-ban csapatvezetőként visszatér a Ferrarihoz.