Sorsdöntő év előtt áll Fisichella

Vágólapra másolva!
A Renault vezetősége szerint a jövő év lesz Fisichella utolsó esélye arra, hogy megmutassa a nagyvilágnak, igenis képes harcba szállni a bajnoki címért, miután kikerült Fernando Alonso árnyékából.
Vágólapra másolva!

Azt követően, hogy Fernando Alonso az év végén elhagyja a Renault-t, Giancarlo Fisichella felszabadultabban kezdheti majd meg a jövő évet, ugyanis a papírforma szerint nem kell attól tartania, hogy a jóval kisebb tapasztalattal rendelkező újdonsült csapattársa, Heikki Kovalainen megszorongatja.

A római születésű versenyző tehát senkitől sem zavartatva kezdheti meg a 2007-es évet, mikor minden esélye meglesz arra, hogy megszerezze első bajnoki címét, melyre az elmúlt években még csak esélye sem volt. Fisichella összesen két futamgyőzelmet aratott az elmúlt két esztendőben, miközben csapattársa, Fernando Alonso tizennégy alkalommal állhatott fel a dobogó legmagasabb fokára, és két bajnoki címet is szerzett a Renault-nak.

Éppen ezért a franciák technikai igazgatója, Bob Bell úgy gondolja, ha Fisichella a jövő évben sem tud dobbantani, akkor valószínűleg soha nem lesz belőle bajnok, és beleszürkül a mezőnybe.

"Ha a jövő évben nem mutat valamit, akkor attól tartok, hogy már soha nem is fog" - mondta a szakember a The Times-nak adott nyilatkozatában. "Úgy vélem, sorsdöntő év előtt áll Fisichella. Mi csak annyit tudunk tenni, hogy bízunk benne, hiszünk benne, és mindent megteszünk annak érdekében, hogy támogassuk őt céljai elérésében. A legjobb eszközökkel ruházzuk fel, hogy sikereket érhessen el."

Bár sokan úgy gondolják, Kovalainen akár el is verheti Fisichellát a következő idényben, Bell figyelmeztetett, nem szabad leírni az olaszt.

"A szezon elején minden erőnkkel azon leszünk majd, hogy megerősítsük Fisichellát abban, hogy ő is képes a bajnokság megnyerésére, ahogy mindenki, aki ilyen szinten versenyez. Fisichella egyik nagy erőssége, hogy bármennyire is rosszul sikerül számára az egyik a verseny, azt a következőn már teljesen maga mögött hagyja."

A Renault ügyvezetője, Flavio Briatore is támogatásáról biztosította az olasz versenyzőt, akinek szerződése a jövő év végén jár le a világbajnok alakulattal.