Schumi megkapta eddigi legnagyobb trófeáját

Vágólapra másolva!
Michael Schumacher számos serleget kapott már pályafutása során, azonban a hétvégén átvehette eddigi legnagyobb trófeáját, melyet minden bizonnyal csak teherautóval tud elszállítani saját kis múzeumába.
Vágólapra másolva!

A Ferrari vezérkara a hétvégén megrendezett karácsonyi gáláján egy nem kevesebb, mint 200 kg súlyú, 160 cm magas trófeával ajándékozta meg a hétszeres világbajnokot, ezzel köszönve meg neki mindazt, amit az olasz alakulatért tett az elmúlt tizenegy évben.

A cég 1000 dolgozója, illetve a teljes vezetőség előtt vehette át Schumacher a nem mindennapi serleget, melyen az olasz gárda színeiben szerzett 72 futamgyőzelmének dátuma is fel volt tüntetve.

"Megható, hogy ilyen ajándékkal jutalmaztak" - mondta Schumacher. "Az elmúlt tizenegy év különleges volt számomra, köszönetet szeretnék mondani mindenkinek azért, ami a serlegre van írva."

Bár Schumacherről szólt az ünnepség, csapattársa Felipe Massa sem távozott üres kézzel. A brazil versenyzőt az idei évben szerzett két futamgyőzelméért díjazták.

A Ferrari elnöke, Luca di Montezemoló a következő mondattal zára a ceremóniát: "Egy aranykorszak véget ért, ám most egy új kezdődik el. Céljaink mindenki számára világosak!"