Renault nem adja ki Alonsót a McLarennek

Vágólapra másolva!
Flavio Briatore megerősítette, a Renault nem engedi el idő előtt Fernando Alonsót, noha a McLaren az elmúlt héten ismét megpróbálta kikérni a spanyol világbajnokot jelenlegi csapatától.
Vágólapra másolva!

A McLaren vezetősége az elmúlt héten elhintette, megpróbálja idő előtt kikérni Fernando Alonsót a Renault-tól, hogy a spanyol világbajnok még az idei évben beülhessen az MP4/21-es modellbe.

"Minél előbb autóba ülhet Fernando, nekünk annál jobb. Ha két üveg pezsgő után Flavio áldását adja a dologra a pénteki díjkiosztón Monacóban, akkor már a jövő héten megkezdhetjük vele a teszteket. Ugyan nem lovaljuk bele magunkat, de boldogok lennénk, ha sikerülne. Ha ismét nemet mondanak, akkor azt természetesen tiszteletben fogjuk tartani, de tovább fogunk próbálkozni" - mondta a McLaren ügyvezető igazgatója, Whitmarsh az elmúlt héten.

Mindezek ellenére a Renault vezére, Flavio Briatore elmondta, a McLaren vezérkara nem beszélt vele ez ügyben, és a vezetőség nem is tervezi Alonso idő előtti elengedését.

"Úgy gondolom, hogy a McLaren rossz címet kapott" - mondta Briatore a Gazzetta dello Sport-nak adott nyilatkozatában. "Ha valóban Alonsót akarják, akkor az újságírók helyett a Renault-val kellene beszélniük. Véleményem szerint nem olyan fontos, hogy még az idei évben autóba üljön."

A McLaren egyébként még nem erősítette meg, ki vesz részt idei utolsó tesztprogramján.