Fisichella magabiztosan várja a jövő évet

Vágólapra másolva!
Giancarlo Fisichella biztos benne, hogy át tudja majd venni a vezető szerepét a Renault-nál, ahol az elmúlt két évben egyértelműen Fernando Alonsónál volt a gyeplő.
Vágólapra másolva!

Az olasz versenyző nem tudott kibontakozni Fernando Alonso csapattársaként, amit az elmúlt két évben elért eredményei is hűen tükröznek. Míg a spanyol versenyző tizennégy alkalommal győzedelmeskedett, és két bajnoki címet szerzett, addig Fisichella csak két alkalommal állhatott fel a dobogó legmagasabb fokára.

A csapat technikai igazgatója, Bob Bell a hét elején elmondta, ha Giancarlo a jövő évben - Alonso távozását követően - sem fog maradandót alkotni, akkor valószínűleg végleg lemondhat arról, hogy egy nap bajnok legyen.

Bár sokan nem hiszen az olasz versenyzőben, Fisichella megnyugtatta rajongóit, mindent megtesz majd annak érdekében, hogy a Renault mindkét bajnoki címet bezsebelje a 2007-es idényben, melyre véleménye szerint minden esélyük megvan.

"Magabiztos vagyok, és mindent megteszek azért, hogy helyettesíteni tudjam Alonsót. Azt szeretném, ha a Renault a jövő évben is bezsebelné mindkét bajnoki címet" - mondta Giancarlo, aki figyelmeztetett arra, hogy a Bridgestone abroncsok miatt komoly kihívás előtt áll a csapat.

"Voltak nehézségeink a Bridgestone gumik miatt, mert teljesen át kellett állítanunk az autó egyensúlyát. Biztos vagyok benne, hogy a Ferrari előnyben lesz az első versenyeken, mert ők már ismerik, miként kezeljék az új gumikat, míg a többieknek mindent a nulláról kell kezdeniük."