A Toyota megkezdte idei utolsó tesztjét

Vágólapra másolva!
Franck Montagny kedden teljesítette első tesztnapját, mint a Toyota hivatalos harmadik számú versenyzője. A francia sofőr a mai nap megkezdte a japán gárda idei utolsó tesztprogramját a spanyolországi Jerezben.
Vágólapra másolva!

A Toyota a többi csapattal ellentétben már kedden megkezdte idei utolsó tesztprogramját a spanyolországi Jerezben, ahol Franck Montagny, illetve Kohei Hirate egymagában körözhetett.

Kettejük közül Montagny volt a gyorsabb. A francia sofőr több mint egy teljes másodpercet adott márkatársának. Ez volt egyébként Montagny első tesztnapja, mint a Toyota hivatalos tesztversenyzője, ugyanis korábban a Super Aguri alkalmazottjaként próbálhatta ki magát a TF106-os versenygépben.

"Minden rendben volt a mai nap" - mondta Montagny. "Az autón dolgoztam, és elégedett voltam az elvégzett munkával. Mivel egyedül köröztünk a pályán, sejtettük, hogy nem lesz egyszerű a dolgunk, ugyanis az abroncsok a piszkos aszfalt miatt gyorsan szemcsésedtek."

"Azonban azt mondhatom, hogy az elmúlt héthez képest sokat javult a pálya állapota, így hasznosan telt a mai nap. Hosszú etapokat is teljesítettünk, az autó egyenletesen muzsikált, már alig várom a holnapot."

A holnapi nap a Spyker-MF1 kivételével a mezőny többi csapata is csatlakozik a tesztekhez.

Teszteredmények - Jerez - Kedd:

1. - Franck Montany - Toyota - 1:20.073 - 79 kör
2. - Kohei Hirate - Toyota - 1:21.214 - 82 kör