Webber izgatottan várja az RB3-as érkezését

Vágólapra másolva!
A Red Bull Racing újdonsült versenyzője, Mark Webber már alig várja, hogy beülhessen az Adrian Newey által megálmodott, Renault erőforrással hajtott vadonatúj RB3-as modellbe, mely a tervek szerint január közepén gördülhet először pályára.
Vágólapra másolva!

Az ausztrál versenyző október végén megkezdte a Red Bull idei járgányának tesztelését a spanyolországi Barcelonában, melyet az elmúlt héten tovább folytatott Jerezben. Webber azonban elmondta, már alig várja, hogy lecserélje a Ferrari erőforrással hajtott RB2-es modellt a világbajnok Renault egységével szerelt RB3-asra, melytől a csapat komoly előrelépést remél.

"Igazából nincs mit mondanom az idei autóról. A csapat vezetősége jelenleg is keményen dolgozik azon, hogy az új, Renault motorral szerelt versenygép minél előbb készen legyen. Bár még csak az idei autóval köröztem, nem volt haszontalan a munkám, hiszen kipróbálhattam a Bridgestone új abroncsait" - mondta Webber.

"A csapat jól tudja, mik voltak a gyengéi az idei évben, így mindent megtesz azért, hogy ezeken javítson a jövőben. Izgalmas és roppant mozgalmas év áll előttünk" - folytatta az ausztrál pilóta, aki a Williams színeiben borzalmasan szerepelt a 2006-os bajnokságban.

"Mindenki úgy érzi ilyenkor, hogy majd jövőre visszavág a sikertelenségekért, azonban még meg kell várnunk, milyen lesz az új autó, amivel harcba szeretnénk szállni a győzelmekért. Sokan nem tudják, mi vár rájuk, de én biztos vagyok benne, hogy egy nagyon erős év áll előttünk."