A McLaren és a Microsoft már készül 2008-ra

Vágólapra másolva!
A McLaren Electronic System a Microsofttal együtt hivatalosan is megerősítette, hogy a FIA döntésének értelmében a 2008-as a Microsoft MES lesz az egységes elektronikai rendszer beszállítója a Forma-1-ben.
Vágólapra másolva!

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) július elején hivatalos közleményében adta hírül, hogy a 2008-as szezontól a Microsoft MES lesz az egységes elektronikai rendszer (ECU) kizárólagos beszállítója a Forma-1-ben. Már akkor sokakban felmerült a kérdés az informatikai cégóriás neve mögött szereplő hárombetűs rövidítéssel kapcsolatban, ugyanis sehol nem lehetett a nyomára bukkanni ilyen nevű leányvállalatnak.

Azonban még azon a héten fény derült a cég kilétére, ugyanis a vállalathoz közel álló források megerősítették, hogy a MES rövidítés nem más, mint a McLaren Electronic System, egy független fejlesztői vállalat a McLaren csoporton belül.

A cég immáron tizenöt éve független fejlesztői csoportként tevékenykedik, és látja el elektronikai rendszereivel a Forma-1-es mezőny jelenlegi csapatait. Ugyan a MES rövidítés tartalmazza a McLaren előtagot, és a csapat wokingi Technológiai Centrumában székel, nincs különösebb kapcsolatban a Forma-1-es részleggel.

"Immáron tizenöt éve jelen vagyunk a motorsportban, azon belül is a Forma-1-ben, ahol az összes csapattal kapcsolatban állunk. Boldogok vagyunk, hogy szoros együttműködést alakíthatunk ki a Microsofttal, illetve a FIA-val, és mi láthatjuk majd el a teljes Forma-1-es mezőnyt az egységes elektronikával a 2008-as idénytől" - mondta a MES ügyvezető igazgatója, Peter van Manen.

"A Microsoft lehetővé teszi számunkra, hogy minden eddiginél megbízhatóbb és professzionálisabb termékekkel láthassuk majd el a csapatokat, akik egytől egyig meg lesznek elégedve az általunk kínált elektronikai berendezésekkel."

A Microsoft és a McLaren Electronic System által a mai nap kiadott közleményben az állt, hogy a felek közösen fejlesztik, gyártják, illetve szállítják majd az egységes elektronikai rendszert, mely versenyenként legalább 1GB adatot tárol majd az egyes versenyautókról. Az adatok aztán a Microsoft és a MES által felállított központban elemzésre, majd továbbításra kerülnek a csapatokhoz.

"Mint minden nagyvállalat, a Microsoft is azon van, hogy a lehető legjobb technológiával lássa el az embereket, és ezek a megfelelő berendezések a költségek minimalizálása mellett hozzásegíthessék őket a sikerhez" - mondta Manuel Simas, a Microsoft automatizálási részlegének igazgatója. "Mindezt figyelemben tartva készülünk a Forma-1-re, hiszen olyan berendezésekkel akarjuk ellátni a csapatokat, melyek könnyen kezelhetőek, és üzemeltetésük nem költséges. Izgatottan várjuk az előttünk álló kihívásokat."

"Már alig várjuk, hogy a MES, illetve a FIA szakembereivel megkezdhessük a közös munkát."