Marco Andretti tesztelhet a Honda színeiben

Vágólapra másolva!
Az amerikai Champ Car széria új csillaga, Marco Andretti a Honda Racing-istálló jóvoltából már a jövő héten kipróbálhatja magát a Forma-1-ben, az idei tesztek utolsó állomásának helyet adó spanyolországi Jerezben.
Vágólapra másolva!

A tizenkilenc esztendős versenyző lett az idei év újonca a Honda által támogatott Champ Car-bajnokságban, ezért is kapott lehetőséget a brackley-i bázisú csapattól a tesztelésre.

A kétszeres IndyCar világbajnok csapattulajdonos, és korábbi CART bajnok, Michael fia, illetve az 1978-as Forma-1-es világbajnok, a legendás Mario Andretti unokája december 15-én, az idei tesztek zárónapján ülhet be az RA106-os modellbe a spanyolországi Jerezben.

"Teljesen odavagyok, hogy a Honda lehetővé tette számomra ezt a tesztet" - mondta boldogan a legifjabb Andretti. "2006 fantasztikus év volt számomra az IRL-ben, és már alig várom, hogy a következő évben a bajnoki címért harcolhassak. Természetesen, ahogy azt mindenki tette volna, én is megragadtam a Honda által kínált lehetőséget. Egy pillanatig sem hezitáltam."

"Csak elképzelni tudom, milyen hihetetlen élmény lesz egy ilyen autót vezetni. Minden pillanatát ki akarom majd élvezni. Izgatottan várom az előttem álló kihívásokat" - tette hozzá a tinédzser.

A Honda sportigazgatója, Gil de Ferran a következőkkel folytatta: "Boldogok vagyunk, hogy Marco a jövő héten csatlakozhat a csapathoz Jerezben, ahol először nyílik lehetősége arra, hogy kipróbáljon egy Forma-1-es versenygépet. Maco fantasztikusan teljesített első évében az IndyCar-szériában, pedig még nagyon fiatal. A Honda nevében is mondhatom, boldogok vagyunk, hogy lehetőséget biztosíthatunk számára a bizonyításra."