A FIA kitüntette Schumachert

Vágólapra másolva!
Michael Schumacher különleges kitüntetésben részesült a péntek este Monacóban megrendezett FIA Díjkiosztó gálán, mellyel a motorsportért tett kimagasló munkáját kívánták megköszönni neki pályafutása végén.
Vágólapra másolva!

A hétszeres világbajnok boldog volt, hogy átvehette a FIA aranymedálját, melyet a szövetség elnöke, Max Mosley, illetve a Forma-1 kereskedelmi jogait igazgató Bernie Ecclestone nyújtott át neki a tegnap esti díjátadó ceremónia záróakkordjaként.

"Rengeteg szeretetet és élvezetet kaptam a motorsporttól" - mondta Schumacher. "Mindenkinek köszönetet szeretnék mondani, aki az elmúlt években valamilyen kapcsolatban állt velem. Hihetetlenül élveztem a sportban eltöltött éveimet. Nem kellett keresnem a motivációt. Voltam olyan szerencsés, hogy fantasztikus emberek vettek körül, akik lehetővé tették számomra, hogy kimagasló sikereket elérjek."

A FIA elnöke, Max Mosley a következőkkel folytatta: "Egy olyan karrier ért véget, melyre még nem volt példa a történelem során, és talán a jövőben sem lesz. Azt kell mondjam, a sikerek mellett mindig jutott ideje arra is, hogy javítson a sport biztonságán, melyet szívügyének érzett. Úgy gondolom, köszönettel és hálával tartozunk neki, hiszen rengeteget tett a Forma-1-ért és az egész motorsportért."

Bernie Ecclestone sem tudott elmenni szó nélkül a hétszeres világbajnok sikerei és érdemei mellett. Az üzletember is csak szuperlatívuszokban tudott beszélni Schumacherről.

"Minden sportnak szüksége van egy szupersztárra, és Michael az volt" - kezdte mondandóját Ecclestone. "Michael sikerei magukért beszélnek, így nincs szükség arra, hogy erről tovább beszéljek. Azonban arról mindenképpen szót kell ejtenem, hogy Michael egy remek fickó, szeretetreméltó az egész családjával együtt, akik még a nehéz időkben is támogatták. Szerencsés ember. Sok boldogságot, illetve minden jót szeretnék kívánni neki a jövőben."

Fernando Alonso és a Renault is átvehette a bajnoki címért járó trófeát, ahogy a Rali Világbajnokság győztese, Sebastien Loeb, illetve a Túraautó Világbajnokság első embere, Andy Priaulx is felállhatott a pódiumra.