Vettel: Komoly gondban van a BMW

Vágólapra másolva!
A BMW Sauber istálló tesztpilótája, Sebastian Vettel bevallotta, csapata továbbra sincs megelégedve a Bridgestone vadonatúj abroncsainak tapadásával, amit az eddigi teszteken mutatott teljesítményük is hűen bizonyít.
Vágólapra másolva!

A téli tesztek az elmúlt héten megkezdődtek, és a csapatok megkezdték az ismerkedést a jövő évben egyedüli beszállítóként tevékenykedő Bridgestone termékeivel. A japánok új specifikációjú, a korábbinál jóval keményebb összetételű abroncsai okozták a legnagyobb nehézséget a versenyzők számára, amely az időkön is meglátszott, hiszen az autók körönként három másodpercet lassultak Barcelonában.

A héten tovább folytatódott a tesztelés Jerezben, ahol ugyan a csapatok már kezdtek megbarátkozni a Bridgestone gumikkal, egyeseknek - köztük a BMW Sauber istállónak - továbbra is komoly nehézséget okozott a tapadás hiánya.

Bár a BMW F1.06-os kódszámmal ellátott versenygépe az elmúlt évben folyamatosan fejlődött a Michelin abroncsokkal, a német tulajdonban lévő istálló a téli teszteken eddig nem tudta kihozni autóiból a maximumot az új abroncsokkal.

A csapat harmadik számú versenyzője, Sebastian vettel nem titkolta, hogy csapatának egyelőre még nem sikerült megértenie az új gumik karakterisztikáját, így nem is csoda, hogy ő volt a leglassabb a nyitónap Jerezben.

"Meglepődtem a gumik miatt. Sokkal kisebb a tapadásuk és a teljesítményük, mint amire számítottam. Egyelőre fogalmunk nincsen, miként állítsuk be az autót, hogy a vezethetőség megfelelő legyen" - mondta Vettel az Autosport-nak. "Robert más programon van, mint én, így próbáljuk meg kitalálni, miként érhetünk el fejlődést. Már sokat tudunk az új gumikról, rengeteg variációt kipróbáltunk, tanulunk, de még van mit fejlődnünk."

Vettel azonban elmondta, véleménye szerint nem csak az autó beállításain, hanem saját vezetési stílusán is változtatnia kell, ha túl akar kerekedni az új gumikra való áttérés miatti nehézségeken.

"Át kell állnunk. Megpróbálom később, illetve előbb venni a kanyarokat, de egyelőre nem találtuk meg a megfelelő utat. Néha jobbak vagyunk, de a tavalyi évhez képest jócskán elmarad a kanyarsebességünk, illetve rengeteg időt vesztünk a fékzónákban. Úgy érzem, alapjaiban kell újragondolnunk az egészet" - tette hozzá a mindössze tizenkilenc esztendős Vettel.