Hakkinen nem lesz Hamilton mentora

Vágólapra másolva!
A kétszeres világbajnok Mika Hakkinen többéves kihagyás után tért vissza a McLarenhez. A finn hatalmas rutinjával sokat segíthet, de az istálló üzletvezetője, Martin Whitmarsh nem tudja elképzelni, hogy Hakkinen az újonc Hamilton mentora legyen.
Vágólapra másolva!

1998 és 1999 világbajnoka, Mika Hakkinen nem kis meglepetést okozott azzal, hogy a múlt heti barcelonai teszteken ismét Forma-1-es autóba ült. Egyelőre a finn McLarenes jövőjének több részletét is homály fedi, hiszen konkrét feladatköre egyelőre még nem ismert.

Annyi viszont egészen biztos, hogy Hakkinen nem lesz az újonc Lewis Hamilton mestere: "Mikának rengeteg emberi jó tulajdonsága van, de az már szokatlan lenne, ha valakit tanítgatnia kellene. Ez olyan lenne, mintha Lewis a fia lenne"- nyilatkozta Whitmarsh.

A brit szakember azt is hangsúlyozta, hogy Hakkinen jövője egyelőre még nem tisztázott, persze továbbra is a Mercedes kötelékében marad. A finn pilóta az elmúlt években a DTM-ben versenyzett, és a jövő évi szerződés is ott hever előtte, egyelőre aláíratlanul.

A Forma-1-es visszatérés igazából csak reklámfogás volt, hiszen Hakkinen keveset körözött, és ideje is jócskán elmaradt a többiekétől. Így pedig hatékonyan nem tudja segíteni a McLaren csapatát. Ennek ellenére Whitmarsh nem zárja ki annak lehetőségét, hogy a finn a jövőben újra Forma-1-es autóval körözzön.