Schumacher Maranello díszpolgára lett

Vágólapra másolva!
A Ferrari főhadiszállásának is otthont adó olasz város, Maranello kedden új díszpolgárral lett gazdagabb. A városvezetés a hétszeres világbajnok Michael Schumachernek adományozta a megtisztelő címet.
Vágólapra másolva!

Schumacher tizenegy szezont töltött el a Ferrarinál, és hathatós közreműködésének köszönhetően a sikerek 21 év után visszatértek a csapathoz. A 2000-es évek elején verhetetlenek voltak a vörösök, 2000 és 2005 közt az idén visszavonuló német öt világbajnoki címhez segítette az olasz istállót.

Minden idők legeredményesebb Ferrari-pilótájára természetesen Maranello is büszke, ennek jeleként pedig a város polgármesterasszonya, Lucia Bursi kedden az Enzo Ferrari Auditóriumban a város díszpolgára címet adományozta Michael Schumachernek. A város első embere a Ferrari-elnök, Luca di Montezemolo jelenlétében adta át jelképesen Maranelo kulcsát a német klasszisnak.

"Óriási megtiszteltetés ez a számomra"- nyilatkozta Schumacher a ceremónia után. "Mindenkinek köszönettel tartozom, aki lehetővé tette ezt számomra."

A 37 éves rekordbajnok saját szülővárosában, Kerpenben még nem kapta meg a díszpolgári címet, de vélhetően erre sem kell túl sokat várnia.