Ralf: 2007-ben megszerezzük a győzelmet

Vágólapra másolva!
A Toyotával harmadik szezonjára készülő Ralf Schumacher reális esélyt lát arra, hogy csapata 2007-ben végre megszerezze első F1-es győzelemét. A német ugyan még nem ült az új autóban, de információ szerint versenyképes lesz.
Vágólapra másolva!

A Toyota színeiben harmadik szezonjára készülő Ralf Schumacher reális esélyt lát arra, hogy csapata 2007-ben ne csak beszéljen az első győzelemről, hanem meg is szerezze azt. A német ugyan még nem ült az új autóban, de információ szerint versenyképes lesz.

Az óriási költségvetéssel dolgozó japán istálló már a 2006-os szezonnak is azzal a céllal vágott neki, hogy végre megszerezze első győzelmét a Forma-1-ben. Ha visszagondolunk az idei szezonra, kiderül, hogy ez ezúttal sem sikerült a Toyotának.

"Sajnos nem tudtunk győzni az idei évben sem, és emiatt nem lehetünk száz százalékosan elégedettek, de ezt leszámítva igazán jól teljesítettünk, úgyhogy nincs okunk fanyalogni"- nyilatkozta Ralf Schumacher.

A csapatnak ismét több tapasztalata lett, hiszen még egy évadot lehúztunk a Forma-1-ben"- folytatta a 31 éves német. "Ezek alapján bizakodó vagyok, hogy 2007-ben végre megszerezhetjük a várva várt sikert. Természetesen ez számomra is óriási motivációt jelent."

Schumacher optimizmusát elsősorban az táplálja, hogy jó érzései vannak az új konstrukcióval, a TF107-essel kapcsolatban: "Ahogy a fiúktól hallottam, az új autóval a csapat nagyon sokat lépett előre. Én még nem teszteltem a gépet, de emailben és telefonon tartom a kapcsolatot a gárdával, így jólértesült vagyok."

Persze még sok dolga lesz a csapatnak az új autóval, míg az tökéletes lesz, de eddig minden jól halad. "A végleges aerodinamikai csomag kialakítását például a legutolsó pillanatra halasztjuk, hiszen a szélcsatornában még rengeteget fejleszthetünk. Annyit azonban elárulhatok, hogy eddig minden a tervek szerint alakul"- fejezte be Ralf Schumacher, akinek legjobb 2006-os eredménye az Ausztrál Nagydíjon elért harmadik helyezés volt.