A Ferrari duója volt a leggyorsabb Jerezben

Vágólapra másolva!
A Ferrari ott folytatta, ahol az elmúlt héten abbahagyta, és Jerzben sem talált legyőzőre. Az olaszok versenyzői az első két pozícióban zárták az első napot a spanyol ringen, ahol a mezőny tíz csapat tovább folytatta a felkészülést a jövő évre.
Vágólapra másolva!

Azt követően, hogy a Ferrari az elmúlt héten uralta a mezőnyt Barcelonában, az eheti tesztek nyitónapján is Felipe Massa és márkatársa, Luca Badoer diktálta a tempót, mellyel kezd egyre világosabbá válni, hogy az olaszok komoly előnyben vannak a Bridgestone egyeduralmának köszönhetően.

A Ferrari pilótapárosát kevesebb, mint három tizedmásodperc választotta csak el egymástól, míg a harmadik pozícióban befutó Lewis Hamilton már majd egy teljes másodpercet kapott az élen befutó Massától. A GP2-es széria idei bajnoka tovább gyorsult, és immáron simán megelőzte csapattársát, Pedro de la Rosát, noha a spanyol sokkal jobban ismeri a McLaren MP4/21-es modellt.

A Red Bull Racingtől év közben menesztett Christian Klien a negyedik helyen futott be a Hondával. Az osztrák pilóta egyébként a nap folyamán felváltva vezetett James Rossitterrel, aki 103 megtett körével a nyitónap legaktívabb versenyzőjének bizonyult.

A japán nemzetiségű Kohei Hirate a Toyota Racing színeiben bemutatkozott a Forma-1-ben. A fiatal tehetség a kölni bázisú csapat jövő évi tesztpilótája, Franck Montagny mellett dolgozott, aki az utolsó pillanatokban kapott értesítést arról, hogy részt kell vennie a teszten. Hirate összesen 75 kört teljesített, és remekül ment, amit az is bizonyít, hogy két jóval tapasztaltabb kollégáját megelőzte.

Anthony Davidson megvillantotta a Super Aguri oroszlánkörmeit, ugyanis a hatodik legjobb időt érte el a Honda idei modelljének egy átdolgozott változatával. A brit pilóta napja azonban nem volt felhőtlen, ugyanis egy alkalommal megállt alatta a Honda erőforrással futó járgány, ami miatt elő is került a piros zászló.

A nap folyamán további három alkalommal állították meg a tréninget. Először, mikor Giancarlo Fisichella autója megállt a pályán, majd később, mikor Robert Kubica, illetve Felipe Massa kicsúszott a kavicságyba.

A mai edzés nyirkos pályán vette kezdetét az éjszakai esőzések miatt.