Raikkönen a legjobban kereső versenyző

Vágólapra másolva!
Michael Schumacher utódja, Kimi Raikkönen lesz a Forma-1 legjobban kereső versenyzője a 2007-es idényben, aki egyes források szerint hetente egymillió dollárt keres majd a Ferrarinál.
Vágólapra másolva!

Talán nem meglepő, hogy a hétszeres világbajnok, Michael Schumacher távozásával elbúcsúzhatunk a Forma-1 valaha volt legjobban kereső autóversenyzőjétől. Az viszont már érdekesebb, hogy éppen helyettese, a finn Kimi Raikkönen lesz a legnagyobb fizetéssel rendelkező versenyző a jövő évben.

A svájci Blick értesülései szerint a Jégember nem kevesebb, mint 51 millió dollárt keres majd a Ferrarinál a jövő évben, ami hetekre lebontva kis híján egymillió dollárnak felel meg.

Schumacher egyes számítások szerint 800 millió dolláros vagyonnal hagyta el a királykategóriát, ám a jövő évben betöltött tanácsadói posztjának és szponzori szerződéseinek köszönhetően a továbbiakban is közel 10 millió dolláros éves bevételre számíthat.

Érdekes lehet megemlíteni, hogy a Forma-1 kétszeres világbajnoka, Fernando Alonso jövő évi fizetése egyes források szerint 35 millió dollár lesz majd a McLarennél. A fizetési rangsorban a spanyol pilótát Ralf Schumacher és Jenson Button követi, akik 16 millió dollárt kapnak a Toyotától, illetve a Hondától. A sorban Giancarlo Fisichella és Felipe Massa következnek, akik mindketten körülbelül 10 millió dolláros keresettel rendelkeznek.

A brit F1Racing magazin listáján Robert Kubica, Lewis Hamilton, illetve Heikki Kovalainen a 2.8 millió dolláros éves szinten állnak.