Theissen: Nincs teljes harmónia a BMW-nél

Vágólapra másolva!
A BMW Motorsport igazgatója, Mario Theissen elárulta, noha minden tökéletesnek tűnik a külső szemlélő számára, igenis komoly feszültség van a csapaton belül, ugyanis Heidfeld és Kubica között egyre többször volt nézeteltérés az elmúlt időben.
Vágólapra másolva!

Bár a lengyel versenyző csak a Magyar Nagydíj óta oszlopos tagja a csapatnak, már most egyre nagyobb a feszültség közte, és jövőbeli csapattársa, Nick Heidfeld között. Theissen elárulta, minden a Japán Nagydíjon kezdődött, mikor Heidfeld feltartotta a nálánál jóval gyorsabban közlekedő Kubicát, aki erre megorrolt.

"Nincs mindig harmónia egy csapaton belül" - mondta Theissen a gárda főszponzora, a Credit Suisse kiadványában. "A Forma-1 egy hihetetlen nagy küzdelem a világ tizenegy legjobb csapata és huszonkét legjobb versenyzője között. A mi két pilótánk sem mentes a teher alól. Ez a versengés egészséges, mert egyre jobb teljesítményre sarkallja őket. A szezon végén azonban kielemeztük a látottakat, és rávilágítottunk néhány olyan esetre, melyet a jövőben mindenképpen el kell kerülnünk. Biztos vagyok benne, hogy tanulunk majd a hibáinkból, és egyre jobbak leszünk."

A BMW első embere azt is megerősítette, hogy bár sokan kritizálták azért, amiért Jacques Villeneuve-öt a szezon közben menesztette, nem hezitálna, ismét megtenné, ha azzal a csapat javát szolgálná.

"Természetesen megtenném, ha azzal a csapat jobb teljesítményre lenne képes. Niki Lauda fején találta a szöget, mikor kijelentette: a csapatvezető nem azért van, hogy megkapja a Nobel Békedíjat, sokkal inkább azért dolgozik, hogy gárdája versenyeket nyerjen" - magyarázta Theissen, aki hozzátette - bár nincs teljes harmónia a csapaton belül -, véleménye szerint minden eddiginél jobb versenyzői felállással kezdhetik meg a jövő évet.

"Nick Heidfeld tapasztalatával, illetve Robert Kubica és Sebastian Vettel hihetetlen tehetségével úgy érzem, minden eddiginél erősebbek lehetünk a jövő évben. Mikor Kubica első alkalommal beült a pilótafülkébe, az egész csapat kapott egy hatalmas löketet, Heidfeldet is beleértve. Nick tökéletesen vezet, melyről az utolsó versenyeken is tanúbizonyságot tett."