Reutemann: Nehéz dolga lesz Raikkönennek

Vágólapra másolva!
A Ferrari egykori versenyzője, Carlos Reutemann szerint Kimi Raikkönennek fel kell kötnie az alsógatyáját, ha sikereket akar elérni az olasz alakulattal a jövőben.
Vágólapra másolva!

Bár a finn versenyző nem tart attól, hogy Michael Schumacher "utódjaként" túlságosan nagy nyomás nehezedne rá a jövő évben, a Ferrari egykori versenyzője, Carlos Reutemann mégis úgy gondolja, hogy Raikkönennek nem lesz egyszerű dolga új csapatában.

"Nagyon nehéz dolga lesz annak, aki Michael Schumacher helyére érkezik a Ferrarihoz" - figyelmeztetett Reutemann, aki sztárvendégként vett részt az Autosport díjátadó ünnepségén Londonban. "Nyilvánvalóan nagyon keményen kell majd dolgoznia, hogy helyettesíteni tudja a hétszeres világbajnokot. Véleményem szerint Schumacher rekordjai magukért beszélnek. Borzalmasan nehéz lesz annak a dolga, aki túl akarja szárnyalni a teljesítményét."

Bár sokan Raikkönent tartják a jövő év egyik legesélyesebb versenyzőjének, nem szabad megfeledkezni arról, hogy Felipe Massa már évek óta az olaszokat szolgálja (korábban tesztversenyzőként volt jelen), Schumacher után talán ő ismeri jelenleg a legjobban a csapatot, és a téli teszteken is előnyben lesz finn csapattársával szemben, aki nagy valószínűséggel csak januárban kezdheti meg a munkát a Ferrarival.