Massa egyáltalán nem fél Raikkönentől

Vágólapra másolva!
A Ferrari brazil versenyzője, Felipe Massa egyáltalán nem tart Kimi Raikkönentől, aki Michael Schumacher távozását követően, csapattársaként fog tevékenykedni az olasz alakulatnál a 2007-es esztendőben.
Vágólapra másolva!

Annak ellenére, hogy egyesek a finn versenyzőt tartják a jövő év egyik legnagyobb esélyesének, különösen azok után, hogy a Ferrari borzalmasan erősen fejezte be a 2006-os idényt, Felipe Massa egyáltalán nem aggódik Raikkönen érkezése miatt. A brazil pilóta az idei évben két versenyen is felállhatott a dobogó legmagasabb fokára, és elmondása szerint, rengeteget tanult csapattársától, a hétszeres világbajnok Michael Schumachertől.

"Mikor egy olyan versenyzővel találod szemben magad, mint amilyen Michael, és esetleg néha előtte tudsz maradni, akkor nem kerülheted el azt, hogy tanulj tőle valamit. Fantasztikus tanárnak bizonyult, sokat segített nekem, és még fog is a jövőben" - mondta Massa a Gazzetta dello Sport-nak adott nyilatkozatában.

A fiatal tehetségnek egyébként minden oka megvan arra, hogy optimista legyen, hiszen a téli tesztek nyitóállomásának helyet adó Barcelonában ő dominált a Ferrarival az első két nap, miközben újdonsült csapattársa, Kimi Raikkönen szabadságát töltötte, és egy darabig tölteni is fogja, ugyanis december 31-ig érvényes szerződése köti a McLarenhez.

"Nyilvánvalóan jobb lett volna Raikkönen számára, ha itt lehet a teszteket, de elég tehetséges ahhoz, hogy áthidalja ezt a problémát" - folytatta Massa. "Nagyon erős versenyző, de úgy érzem, nincs okom az aggodalomra: biztos vagyok benne, hogy nem kell félnem tőle. Előnyben vagyok vele szemben, mert már ismerem az egész csapatot, azonban ha valaki egy megfelelő autót kap a feneke alá, az szinte azonnal szárnyalni képes a versenyeken."

"Tizenkét hónappal ezelőtt még csak egyéves szerződésem volt a csapattal, és mindenki azt gondolta, hogy hamarosan távoznom kell a Ferraritól. Ezzel ellentétben még mindig itt vagyok, szerződés köt a csapathoz, nyertem néhány versenyt, és kipihentnek érzem magam. Felkészültem az előttem álló kihívásokra, így nem lehet probléma."