Fernando Alonso lett az év versenyzője

Vágólapra másolva!
A tavalyi évhez hasonlóan, idén is a Forma-1 világbajnoka, Fernando Alonso kapta meg az Év Versenyzője megtisztelő címet.
Vágólapra másolva!

A tavalyi évhez hasonlóan, idén is a Forma-1 világbajnoka, Fernando Alonso kapta meg az Év Versenyzője megtisztelő címet az immáron hagyományosan decemberben megrendezésre kerülő Autosport Díjátadó ünnepségen.

A spanyol versenyző zsinórban második bajnoki címét zsebelte be az idei évben, mellyel a tavalyi évhez hasonlóan, megelőzve legnagyobb riválisát Michael Schumachert, az Év Versenyzője díjjal jutalmazták meg.

Mivel Alonso nem jelent meg a vasárnap esti ünnepségen Londonban, nem is vehette át a díjat, ám az egykori Forma-1-es versenyző, Martin Brundle, illetve Damon Hill mondtak néhány szót a fiatal tehetségről.

"Fernando kimagasló tehetség, aki kiemelkedik saját korosztályából. Hihetetlen, ahogy vezeti az autót. Nem vagyok nagy rajongója, de lenyűgöző. Nyilvánvalóan ő az év versenyzője" - mondta Brundle, aki jelenleg televíziós kommentátorként tevékenykedik.

A Renault aerodinamikai részlegének vezetője, Dino Toso a következőket fűzte hozzá: "Fernando egy különleges versenyző. Bajnokká tettük, és ő is bajnokká tett minket. Azonban csak a győzelem számít, ezért a jövő évben mindent megteszünk majd azért, hogy legyőzzük. Ismerve képességeit, biztos vagyok benne, hogy nem lesz egyszerű dolgunk."

Alonso a jövő évben a McLaren versenyzőjeként bizonyíthat a királykategóriában.