Button az eheti tesztprogramot is kihagyja

Vágólapra másolva!
Jenson Button a héten megrendezésre kerülő második téli tesztprogramról is távol marad, ugyanis bordarepedése a vártnál lassabban gyógyul. A brit versenyző orvosai tanácsára továbbra is betegszabadságát tölti.
Vágólapra másolva!

A Honda Racing versenyzője két héttel ezelőtt gokartozás közben sérült meg. A brit pilóta nagyot bukott, és két bordája is elrepedt. Bár úgy volt, hogy csak az elmúlt heti barcelonai tesztprogramot kell kihagynia, a hétfői vizsgálatokon orvosai megállapították, további pihenésre van szüksége ahhoz, hogy probléma nélkül visszaülhessen a versenyautóba.

"Az orvosok ma vizsgálták meg a bordáját, és azt tanácsolták, még ne üljön vissza az autóba. A hét második felében lesz egy újabb vizsgálat, és ha azon minden rendben lesz, akkor az év utolsó tesztprogramján már részt vehet" - mondta a csapat sajtószóvivője.

Button - sérülése miatt - még nem próbálhatta ki a Bridgestone új fejlesztésű abroncsait, melyekkel a csapatok a jövő évben versenyezni fognak. Azonban mivel nagy valószínűséggel Fernando Alonso és Kimi Raikkönen sem ülhet volán mögé az idei évben, a sérülés nem jelent majd komolyabb hátrányt számára.

Megbízható források szerint a Honda vezetősége nem is sietteti Button visszatérését, mert semmi esetre sem szeretnék, ha komolyabbra fordulna versenyzőjük sérülése. Céljuk ugyanis az, hogy a brit versenyző az új autót már teljes erőbedobással tesztelhesse januárban.