Albers a Toyota motorjait kritizálja

Vágólapra másolva!
Christijan Albers nagy reményeket fűz a Spyker-MF1 első szezonjához. A holland optimizmusának legfőbb oka, hogy a csapat megszabadul a versenyző által gyengének nevezett Toyota erőforrásoktól, és Ferrari motorokkal áll majd rajthoz a jövő évben.
Vágólapra másolva!

A Jordan-utód Midland istálló két éves pályafutása után 2007-ben már Spyker néven fog szerepelni. A holland tulajdonba került gárda tavaly Toyota erőforrásokat használt, ám idén már Ferrari-szív dobog majd az autókban. A csapat holland pilótája, Christijan Albers sokat vár az olasz hajtóművektől.

"A Toyota tízhengeresei a mezőny legerősebb motorjai közé tartoztak, de a V8-asai már lényegesen gyengébbek voltak. Ez már a szezon legelején kiderült"- nyilatkozta Albers, aki idei legjobb helyezést a Magyar Nagydíjon könyvelhette el, ott tizedikként intették le.

A holland pilóta nem csak az új motorok miatt bizakodó a következő szezont illetően. A Forma-1 egyik legnevesebb tervezője, Mike Gascoyne ugyanis november elseje óta a Spyker csapat jövő évi autóin szorgoskodik: "Mike munkájának eddig még nem voltak kézzel fogható eredményei, de biztos vagyok benne, hogy az ő szaktudása nagyon sokat segít majd nekünk."

Albers a csapat résztulajdonosának, Michiel Molnak is nagy tisztelője: "A nap 24 órájában és a hét minden napján a csapatért dolgozik. Le a kalappal előtte. Mindent megtesz azért, hogy sikeresek legyünk. Szerintem nála jobb csapattulajdonost nem is kívánhatna magának az ember"- fejezte be tiszteletköreit a 27 éves holland.