Vágólapra másolva!
 Az idei szezonban második világbajnoki címét megszerző Fernando Alonso büszke arra, hogy úgy is bevonul a Forma-1 történelemkönyvébe, mint az utolsó pilóta, aki legyőzte a hétszeres világbajnok szupersztárt, Michael Schumachert.
Vágólapra másolva!

Nem kis dolog Forma-1-es világbajnokságot nyerni, de ha az ember azt úgy éri el, hogy a sportág legeredményesebb alakját, Michael Schumachert utasítja maga mögé, akkor ez tovább emeli sikere értékét. A harmadik évezredben erre egyetlen pilóta, nevezetesen Fernando Alonso volt képes.

"Fantasztikus volt Michael ellen harcolni, egyfajta kiváltságnak éreztem ezt, hiszen keveseknek adatott meg"- nyilatkozta az immáron kétszeres világbajnok Alonso. "A 2005-ös győzelmem azért volt nagyon fontos a számomra, mert még Michael pályafutása alatt lettem első."

"Akkor viszont igazi párharc nem zajlott kötünk, hiszen fölényesen lettem világbajnok. Idén viszont az utolsó pillanatig kiélezett csatát vívtunk. A történelemkönyvekbe az fog bekerülni, hogy Michael pályafutásának utolsó két évében egy Fernando Alonso nevezetű pilóta lett a világbajnok. Erre nagyon büszke vagyok."

"Egész évben sportszerűen versenyeztünk. Nagyon sokat tanultam az idén, olyat is, amit a Forma-1-en kívül is tudok majd kamatoztatni"- folytatta a spanyol. "A fiúk éjt nappallá téve nagyon keményen dolgoztak a siker érdekében. Ezért is nagyon örülök neki, hogy győzni tudtunk."