Alonso akár már decemberben tesztelhet

Vágólapra másolva!
A McLaren vezetősége továbbra is keményen dolgozik azon, hogy újdonsült versenyzőjük, Fernando Alonso még az idei évben megkezdhesse a tesztelést a csapattal, noha a spanyol bajnokot az év végéig érvényes szerződés köti a Renault-hoz.
Vágólapra másolva!

Alonsót egészen december 31-ig érvényes szerződés köti a Renault-hoz, és a franciák nyilvánvalóan nem akarják megtenni riválisuknak azt a szívességet, hogy Fernando idő előtti elengedésével előnyre tehessen szert. A wokingiak egyébként ellenfelükhöz hasonlóan szintén nem engedik el idő előtt Raikkönent, aki Michael Schumacher helyetteseként a Ferrarit szolgálja majd a 2007-es idényben.

Noha a McLaren egyelőre nem tervezi Alonso bevetését az idei évben, még nem tett le arról, hogy a spanyol bajnokot még idén megszerezze a Renault-tól. A wokingiak vezetője, Ron Dennis a spanyol médiának elmondta, kezdeményezni fogja a tárgyalásokat a Renault-val.

"Tiszteletben tartjuk, hogy szerződésben áll a Renault-val" - mondta Dennis az AS-nek adott nyilatkozatában. "Fenntartunk egy autót neki a decemberi teszteken, de ahhoz, hogy megkezdhesse a munkát, meg kell egyeznünk ellenfelünkkel. Mikor Fernando visszatér vakációjáról, leülünk a Renault vezetőségével. Ha a válaszuk pozitív lesz, akkor már decemberben bemutatkozhat a csapat színeiben, azonban ha nem, akkor január elejéig várnunk kell."