Dennis a Brazil GP-n csábította el Alonsót

Vágólapra másolva!
Ron Dennis elárulta, Fernando Alonso közvetlenül azután határozta el magát a csapatváltás mellett, hogy a Brazil Nagydíjon bezsebelte első bajnoki címét a Renault színeiben. A szakember elmesélte az első hallásra hihetetlennek tűnő történetet...
Vágólapra másolva!

A spanyol versenyző hetekkel a 2006-os szezon vége után jelentette be, hogy a 2007-es idényt a McLaren versenyzőjeként kezdi majd meg. A hír sokkolta az egész motorsportot, ugyanis senki nem számított arra, hogy egy minden eddiginél sikeresebb évad után Alonso elhagyja a Renault-t.

Az immáron kétszeres világbajnok új csapatfőnöke, Ron Dennis azonban elárulta, a 2005-ös Brazil Nagydíjon beszélt először a váltás lehetőségéről Alonsóval, közvetlenül azután, hogy a spanyol bebiztosította magának a bajnoki címet.

"Először Brazíliában a dobogón beszélgettünk, miután megnyerte első bajnoki címét. Mi akkor kettős győzelmet arattunk, ő pedig a harmadik helyen ért célba, így mindannyian ott állhattunk a pódiumon" - mondta Dennis a spanyol AS napilapnak adott nyilatkozatában.

"Elmondta, hogy mennyire tetszik neki a mi autónk, majd megkérdeztem tőle, hogy szeretne-e a családunk tagja lenni, amire ő igennel felelt. Két héttel később már Japánban beszélgettünk, egy titkos találkozón. A verseny utáni harmadik héten pedig már alá is írtuk a szerződést. Nagyon gyorsan és egyszerűen ment az egész."