Továbbra is a Ferrari az élen Barcelonában

Vágólapra másolva!
A téli tesztek harmadik napján is a Ferrari diktálta a tempót.
Vágólapra másolva!

Az olaszok tesztversenyzője, Luca Badoer végzett az élen a mai nap Barcelonában, ahol a figyelem középpontjában Mika Hakkinen állt, aki öt év kihagyás után visszatért a Forma-1-be a McLarennel

Azt követően, hogy a tesztek első két napján Felipe Massa végzett az élen, csütörtökön a Ferrari olasz tesztpilótája, Luca Badoer diktálta a tempót Barcelonában, így kezd egyre inkább biztosabbá válni, hogy a Scuderia az új Bridgestone abroncsokkal is előnyben van a többiekkel szemben. Massa kihagyta a mai napot, helyette a csapat második számú tesztelője, Marc Gené gördült pályára, aki végül a hatodik pozícióban végzett.

A Renault újdonsült versenyzője, Heikki Kovalainen két relatíve gyengébb napot követően a második helyen végzett az R26-os modellel, miközben 117 kört teljesített a spanyol ringen. A finn pilóta - aki a nap legaktívabbjának bizonyult -, kevesebb mint három tizedmásodperccel maradt csak le Badoertől.

A BMW Sauber istálló ismét jól szerepelt, Robert Kubica a harmadik pozícióba repítette az F1.06-ost. Timo Glock hosszas várakozás után végre visszatérhetett a királykategóriába, és megkezdhette a munkát a német-svájci csapat színeiben. A GP2-es versenyző a kilencedik pozícióban landolt.

Lewis Hamilton napról napra gyorsabb, ami az időeredményein is látszik. A brit pilóta a mai napot a negyedik helyen zárta, ám mégsem ő állt a figyelem középpontjában, hanem az ötévnyi kihagyás után visszatérő Mika Hakkinen, aki csütörtökön megkezdte a tesztelést a McLaren Mercedesszel.

A Forma-1 kétszeres világbajnoka a 2001-es Japán Nagydíj óta nem ült valódi versenyautóban, és mindezt figyelembe véve, nem is teljesített olyan rosszul a katalán ringen. A finn sofőr 77 kört abszolvált Barcelonában, és végül három másodperccel lemaradva Badoer mögött az utolsó helyen végzett, noha folyamatosan javított időeredményén.

Két alkalommal állították meg piros zászlóval az edzést, egyszer a Williams tesztelője, Narain Karthikeyan, nem sokkal később pedig Timo Glock miatt.