Hamilton nem vár sokat első évétől az F1-ben

Vágólapra másolva!
A McLaren Mercedes új szerzeménye, Lewis Hamilton elmondta, nem gondolja, hogy már bemutatkozó évében győzelmet várna tőle csapata, éppen ezért nincs is különösebb nyomás rajta, noha a kétszeres világbajnok, Fernando Alonso mellett kell bizonyítania.
Vágólapra másolva!

Az követően, hogy megszerezte a bajnoki címet a GP2-es géposztályban, a McLaren versenyzői szerződést kötött a huszonegy esztendős brit sofőrrel, aki a jövő évben első színes bőrű versenyzőként bemutatkozhat a királykategóriában.

Bár Hamilton eddig mindenhol nyert, ahol elindult, mégsem gondolja úgy, hogy debütáló évében már győzelmet fog aratni a Forma-1-ben.

"Nem kell nyernem. Nincs különösebb nyomás rajtam, hiszen magam tűzöm ki a célokat a jövő évre" - mondta a brit versenyző. "A nyomás a sporttal együtt jár, amihez úgy gondolom, hozzá vagyok szokva. Úgy érzem, bárkiből lehet nagy bajnok. Én még csak huszonegy éves vagyok, hosszú még az út előttem, és lépésről lépésre kell haladnom végső célom eléréséig."

"A csapat tudja, hogy fiatal vagyok és időbe telik majd, míg felveszem a ritmust, és hozom az eredményeket. Azonban fittnek érzem magam, elkötelezett vagyok a sport iránt, ami a legfontosabb. Sok tekintetben legalább olyan jó vagyok, mint Alonso, és még rengeteget tanulhatok tőle. Mindketten keményen hajtunk majd, hogy sikereket érjünk el a következő idényben."