Hakkinen megkezdte a munkát Barcelonában

Vágólapra másolva!
A Forma-1 egykori világbajnoka, Mika Hakkinen ötévnyi kihagyás után csütörtök délelőtt ismét autóba ült, és megkezdte a tesztelést a McLaren Mercedes színeiben a spanyolországi Barcelonában.
Vágólapra másolva!


Ahogy arra számítani is lehetett, a finn pilóta több bemelegítő kört teljesített a reggel folyamán a nyirkos aszfalton, hogy hozzászokjon az MP4/21-es modellhez, ugyanis a 2001-es szezonzáró Japán Nagydíj óta nem ült valódi Forma-1-es versenygépben.

A harmincnyolcadik életévében járó, jelenleg a DTM-ben szereplő versenyző lassan, de biztosan kezdte meg a munkát, és 24 kör megtétele után még majdnem tíz másodperccel volt lemaradva az élen álló Luca Badoertől.

Hakkinen azonban körről körre gyorsul, így a nap végére nem elképzelhetetlen, hogy teljesen megközelíti az aktív versenyzőket. A McLaren árgus szemekkel figyeli a finn versenyzőt, ugyanis olyan visszajelzéseket vár a veterán pilótától, melyekre fiatal versenyzőitől nem számíthat. Az új szerzemény, Fernando Alonso érkezésére pedig január elejéig várnia kell a csapatnak.

A kétszeres világbajnok a csapat újdonsült versenyzője, Lewis Hamilton mellett dolgozik a mai nap, aki a délelőtti tréninget a harmadik helyen zárta.