Továbbra is Massa az élen Barcelonában

Vágólapra másolva!
A tegnapi naphoz hasonlóan, szerdán is a Ferrari brazil versenyzője, Felipe Massa végzett az élen a spanyolországi Barcelonában, ahol a Toyotával kiegészülve tíz csapat tizennyolc versenyzővel folytatta a felkészülést a jövő évre.
Vágólapra másolva!

Massa közel hét tizedmásodperccel volt gyorsabb, mint a tegnapi nap folyamán. A Ferrari szemmel láthatóan előnyben van a többiekkel szemben, hiszen az olaszok számára nem újak a Bridgestone termékei, melyeket a legfőbb riválisok ezen a héten próbálhattak ki először. Massa márkatársa, Luca Badoer a harmadik helyen végzett, miközben a gumikon, illetve az új elemeken dolgozott.

A Ferrari duója közé a BMW Sauber német versenyzője, Nick Heidfeld ékelődött be, ám ideje majd egy teljes másodperccel elmaradt Massa legjobbjától. A McLarennél de la Rosa ismét elverte a csapat újdonsült versenyzőjét, Lewis Hamiltont, aki két másodpercet kapott jóval tapasztaltabb csapattársától. A GP2-es széria idei bajnoka még csak ismerkedik a csapattal, illetve a versenygéppel, így időeredményei nem mutatják valós erejét.

Olivier Panis utolsó előtti tesztprogramját teljesítette a Toyota színeiben, ugyanis a francia sofőr az év végén végleg elhagyja a Forma-1-et. A veterán pilóta az ötödik helyre repítette a TF106B kódszámot viselő versenygépet, és elégedetten nyugtázta a napot.

"A reggeli esőzések után a pálya elég nyirkos volt, szóval a körülmények nem voltak ideálisak, de végül is minden rendben ment, és a délután folyamán elkezdhettem az új abroncsok kiértékelését" - mondta Panis. "Annyit elmondhatok, hogy a Bridgestone-ok egyenletesen teljesítenek, és nincsenek felmelegítési problémák vele. Mivel keményebbek, mint amiket az idei évben használtunk, jóval kisebb a tapadásuk, de ez mindenki számára azonos. Én személy szerint örülök annak, hogy mindenki azonos abronccsal vág majd neki a jövő évnek, hiszen így kiegyenlítettebb lesz a mezőny."

A kölni bázisú csapat másik versenygépében a japán nemzetiségű Kamui Kobayashi ülhetett, aki első alkalommal próbálhatta ki magát egy Forma-1-es versenygép volánja mögött. A fiatal tehetség 81 kör megtételét követően a lista végén végzett.

Christian Klien is bemutatkozott a Honda Racing színeiben, és kipróbálhatta az RA106-os modellt, mellyel 79 kört teljesített, és a napot a 11. helyen zárta. Az osztrák sofőr lesz a Honda jövő évi tesztpilótája, miután Anthony Davidson versenyzői szerződést kötött a Super Agurival.