Hivatalos: Hakkinen tesztelheti a McLarent

Vágólapra másolva!
A Forma-1 kétszeres világbajnoka, Mika Hakkinen közel ötévnyi kihagyás után csütörtökön ismét Forma-1-es autóba ülhet, ugyanis egykori csapata, a McLaren Mercedes tesztlehetőséget biztosít számára a spanyolországi Barcelonában.
Vágólapra másolva!

Ahogy arra számítani is lehetett, a McLaren vezetősége szerdán hivatalosan is megerősítette, Mika Hakkinen a holnapi nap megkezdi a tesztelést a csapat színeiben a spanyolországi Barcelonában. A finn sofőr a 2001-es Japán Nagydíj óta nem ült Forma-1-es autóban, így nem csoda, hogy izgatottan várja a tesztprogram kezdetét.

"Már alig várom, hogy megkezdhessem a munkát egykori csapatommal, és ismét a McLaren Mercedes aktív tagja lehessek" - mondta izgatottan Hakkinen. "Visszavonulásom óta szorosan figyelemmel követem a Forma-1 eseményeit, és mikor a csapat meghívott az idei szezonzáró Brazil Nagydíjra, valahogy úgy éreztem, ismét vissza kell ülnöm az autóba."

"Az elmúlt hónapokban rengeteg időt töltöttem a McLaren főhadiszállásán, ahol szimulátoron edzettem magam. Azonban már alig várom, hogy beülhessek az MP4/21-es modellbe. Köszönetet szeretnék mondani Ron Dennisnek, és Norbert Haugnak, hogy lehetővé tették számomra ezt a páratlan tesztvezetést."

A csapatvezető, Ron Dennis boldogan nyilatkozott a bejelentést követően, ugyanis véleménye szerint Hakkinen hatalmas tapasztalatával rengeteget segíthet a csapatnak, amely Kimi Raikkönen és Juan Pablo Montoya egyidejű elvesztésével teljesen új felállással kezdi majd meg a 2007-es évet, ami komoly nehézségek elé állíthatja őket.

"Boldog vagyok, hogy lehetőséget biztosíthatunk Mika számára, akinek minden vágya volt, hogy ismét Forma-1-es autóba ülhessen" - mondta Ron Dennis. "Már alig várja, hogy megkezdhesse a munkát. Egy olyan kaliberű versenyző, mint amilyen Mika, rengeteget segíthet a csapatnak, és tapasztalatával hozzájárulhat ahhoz, hogy még sikeresebb legyen a téli tesztprogram, noha jelenleg nem tervezünk vele további teszteket."