Hakkinen: Alonso lesz a favorit a McLarennel

Vágólapra másolva!
Mika Hakkinen biztos benne, hogy Fernando Alonso jól döntött, mikor a McLarenhez igazolt, noha a wokingi alakulat győzelem nélkül zárta az idei évet, melyre tíz éve nem volt példa a csapat történetében.
Vágólapra másolva!

Fernando Alonso fantasztikusan szerepelt az idei évben, hiszen hét győzelmével megszerezte második bajnoki címét a Renault-val. A spanyol pilóta azonban már a tavalyi év végén szerződést kötött a McLarennel, mikor a franciák jövője még koránt sem volt biztos a Forma-1-ben.

Bár sokan úgy gondolják, a spanyol pilóta hibát követett el azzal, hogy elhagyta a Renault-t, az egykori világbajnok, Mika Hakkinen biztos benne, hogy Alonso nem fogja megbánni, hogy a McLarenhez igazolt.

"Nem tudom, miként hat rá a nyomás, de én boldog voltam kétszeres világbajnokként, mindenki megállított az utcán, hogy gratuláljon" - mondta Mika a spanyol Marca c. lapnak adott nyilatkozatában. "Bár mindenkinek más a személyisége, engem egyáltalán nem zavart a rám nehezedő nyomás. Nem ismerem Alonsót, de nyilvánvaló, hogy remek bajnok, és 2007-ben is ő lesz a favorit."

"Csak azt tudom mondani, nem fogja megbánni, hogy a McLarenhez igazolt. Számomra a McLaren a legjobb csapat a világon. Egy olyan gárda, amely mindig éhes a győzelemre, és mindig a legjobb eredményre hajt. Megvan a megfelelő anyagi hátterük, kiváló szakemberek dolgoznak náluk, mindenük megvan a sikerhez. Úgy gondolom, Alonsónak jó oka volt arra, hogy őket válassza. Fernando nem követett el hibát azzal, hogy a McLarenhez igazolt. Nem fogja megbánni, ebben biztos vagyok."