Feszültség volt Hamilton és de la Rosa között

Vágólapra másolva!
Lewis Hamilton elárulta, komoly feszültség volt közte és Pedro de la Rosa között, miután a McLaren az elmúlt héten bejelentette, hogy ő lesz Fernando Alonso csapattársa a 2007-es idényben.
Vágólapra másolva!

Pedro de la Rosa volt Hamilton legnagyobb ellenfele a McLaren még üresen álló versenyzői üléséért. A spanyol pilóta Juan Pablo Montoya távozását követően versenyzési lehetőséget kapott a csapattól, és jól is szerepelt, ám a vezetőség mégis a GP2-es széria idei bajnokát választotta jövő évi versenyzőéül.

A két vetélytárs tegnap megkezdte a munkát a spanyolországi Barcelonában, ahol Hamilton elárulta, komoly feszültség volt kettejük között, miután a csapat vezetősége megerősítette, hogy ő lesz Alonso csapattársa a következő idényben.

"Nem volt egyszerű a munka, hiszen volt némi feszültség köztünk. Barátok vagyunk, de nem tudtuk, ki lesz a csapat jövő évi versenyzője. Most azonban, hogy már mindent tudunk, nyugodtabban dolgozhatunk az autó fejlesztésén" - mondta Hamilton, aki hozzátette, de la Rosa a katalán ringen támogatásáról biztosította.

"Pedro mindenben támogat. Egy profi versenyző, már évek óta figyelem. Sokat tanulhatok tőle. Azonban most azért vagyok itt, hogy a munkámat végezzem, és a feladatomra koncentráljak" - tette hozzá a huszonegy esztendős sofőr.