Vágólapra másolva!
Kimi Raikkönen határozottan visszautasította azon feltételezéseket, melyek szerint komoly nyomás nehezedik majd a vállára a következő évben, mert minden erejével bizonyítani kell, igenis képes helyettesíteni a pályafutását befejező Michael Schumachert.
Vágólapra másolva!

A McLarentől átigazolt finn versenyző szerint még túl korai lenne jóslatokba bocsátkozni a jövő évet illetően, különösen úgy, hogy december végéig nagy valószínűséggel nem is kezdheti meg a munkát új csapatával.

"Nem érzek különösebb nyomást magamon, még akkor sem, ha egy olyan legendás versenyzőt is kell helyettesítenem a Ferrarinál, mint Michael Schumacher" - mondta Kimi a svájci 20 Minuten magazinnak adott nyilatkozatában. "Természetesen ismerem a csapatot, de egyelőre fogalmam sincs, miként mennek majd a dolgok. Egyelőre még nem kezdtem meg a munkát a Ferrarival."

"Minden egyes versenyző arról álmodik, hogy előbb vagy utóbb egy ilyen remek csapatban versenyezhessen. Azonban ha nem írtam volna alá a Ferrarihoz, más élcsapatokhoz is szerződhettem volna. Egyelőre csak találgatni lehet, ki lesz a favorit a következő évben. Annyi biztos: a Ferrari roppant erős volt az elmúlt idényben. Majd meglátjuk, miként megy az új autó. Bízom benne, hogy versenyképesek leszünk" - folytatta a finn pilóta, aki otthonában ugrásra készen várja, hogy mikor kezdheti meg a munkát új csapatával.

"Ha lehetséges, akkor már az idei évben tesztelni szeretnék a Ferrarival, éppen ezért fitten tartom magam, hogy ha kell, azonnal be tudjak ugrani."