Hamilton egyáltalán nem tart Alonsótól

Vágólapra másolva!
A McLaren újonnan igazolt versenyzője, Lewis Hamilton egyáltalán nem aggódik amiatt, hogy rögtön debütáló évben a kétszeres világbajnok, Fernando Alonso csapattársaként kell bizonyítania a királykategóriában.
Vágólapra másolva!

A színes bőrű versenyző fantasztikus lehetőséget kapott a McLaren istállótól, amely immáron kilenc esztendeje egyengeti pályafutását. Hamiltonnak azonban nem lesz egyszerű dolga, hiszen a Forma-1 kétszeres világbajnoka, Fernando Alonso mellett kell bizonyítania. A csapatvezető, Ron Dennis már utalt arra, hogy komoly kihívás lesz a brit pilóta számára a 2007-es idény, Hamilton azonban nem aggódik Alonso miatt.

"Az első év nyilvánvalóan roppant kemény lesz, különösen Alonso mellett" - mondta a GP2-es széria idei világbajnoka. "Azonban fiatal vagyok, és elszántan küzdök majd azért, hogy már első évemben letegyem névjegyem a Forma-1-ben. Éjt nappallá téve dolgozni fogok, hogy gyorsabb és versenyképesebb legyek. Úgy gondolom, hogy remek helyzetben vagyok, hiszen a világ egyik legjobb versenyzője mellett dolgozhatok, ami ösztönzően hat majd rám. Egy kétszeres világbajnok, aki jóval tapasztaltabb nálam, mindenképpen hasznomra válhat."

"Sokat adhat a csapatnak, és én tanulhatok tőle. Már alig várom, hogy megkezdjem a munkát vele és az egész csapattal" - tette hozzá Hamilton, aki már most a győzelmet célozza meg.

"Úgy érzem, nem hazudok, ha azt mondom, a McLaren a győzelemért van a sportban. Véleményem szerint egy olyan autójuk lesz, amely jó lehet az első háromba a következő évben. Alonsóval kiegészülve egyre jobbak lehetünk, és sokaknak okozhatunk meglepetést. Ami engem illet, lassan, de biztosan fogok fejlődni, tanulok Alonsótól, hogy majd sokra vihessem."

"Azonban legfőbb célom nekem is a győzelem. Nem mondhatom azt, hogy a tizedik hely a célom. Azért versenyzek, hogy győzzek. Az azonban teljesen mindegy, hogy mikor szerzem meg első futamgyőzelmem, jövőre, vagy csak azután. Egy biztos: mindent megteszek azért, hogy jól szerepeljek a Forma-1-ben."

Dennis viszont hangsúlyozta, nem szeretné, ha Hamilton mindenáron Alonso legyőzésére hajtana, mert szerinte az most a legfontosabb, hogy egyenletes fejlődést mutasson a bajnokság első szakaszában.

"Nem szabad a csapattársával harcolnia, ezt egyfajta előnyként kell felfognia" - mondta a csapatvezető. "El kell kerülnie azt, hogy elkezdjen versenyezni vele, hiszen neki most csak a saját teljesítményére kell koncentrálnia. Az lesz a feladata, hogy az első versenyeken folyamatosan javuljon, és erősödjön."