Dennis: Alonso nem lesz kívülálló

Vágólapra másolva!
A McLaren csapatvezetője, Ron Dennis szerint a Forma-1 kétszeres világbajnoka, Fernando Alonso otthonosan fogja érezni magát új csapatánál, még akkor is, ha újdonsült márkatársa, Lewis Hamilton már az idei évben megkezdheti a munkát a wokingiakkal.
Vágólapra másolva!

Mivel Alonsót egészen december 31-ig érvényes szerződés köti a Renault-hoz, csak a jövő év elején kezdheti meg a munkát a McLarennel, jóllehet újdonsült csapattársa, a GP2-es széria idei bajnoka, Lewis Hamilton már idén megkezdheti a teszteket, melynek következtében pár hét előnyre tehet szerint a spanyollal szemben.

Dennis azonban nem aggódik Alonso miatt, hiszen elmondása szerint a csapat már felkészült a spanyol világbajnok fogadására, így ahogy lehetséges, azonnal megkezdheti a munkát a wokingi alakulattal.

"Már egy jó ideje megbeszéltük a McLaren és a Mercedes szakembereivel, miként készüljünk fel Alonso érkezésére, hogy mihelyst lehetséges, megkezdhessük a munkát vele" - mondta Dennis. "Ő egy különleges fickó. Nem keresi a hírnevet, mindössze szenvedélyesen vezet, azonban sokkal jobb teljesítményre képes, ha egy győztes autó van alatta."

"Úgy gondolom, rengeteg a közös vonás bennünk, és nem csak az, hogy mindketten győzni szereznénk, hanem az is, hogy miként. Régóta tartjuk vele a kapcsolatot, így szerintem már a családunk része, tehát biztos vagyok benne, hogy nem lesznek nehézségei a beilleszkedéssel. Sok kritikát kaptunk amiatt, hogy idén beleszürkültünk a mezőnybe, de a valóságot csak a mi embereink tudják. Keményen dolgozunk, hogy a dolgok jobb útra terelődjenek."

Alonso az idei évben kritikus szavakkal illette a Renault-t, mert úgy érezte, egyedül van, és nem kap elég támogatást csapattársától, Giancarlo Fisichellától. Dennis azonban elmondta, ettől nem kell majd tartania a spanyol pilótának.

"Nem hiszem, hogy Fernando aggódna. Kétszeres világbajnokként érkezik a csapathoz, ezért nem gondolom, hogy bármiféle problémát jelentene számára, hogy Lewis immáron kilenc éve a pártfogoltunk" - magyarázta a csapatvezető, aki hozzátette, Alonso maximum csak attól tarthat, hogy a fiatal brit versenyző nem lesz képes előbbre vinni a csapatot.

"Vajon Lewis képes lesz-e hasznos tanácsokkal ellátni a csapatot, és arra sarkallni, hogy jobb legyen? Valószínűleg" - válaszolta meg a saját maga által feltett kérdést Dennis, aki bízik a csapat új felállásában.