Schumi: Azt hittem meghalok Silverstone-ban

Vágólapra másolva!
Michael Schumacher első alkalommal beszélt őszintén az 1999-es Brit Nagydíjon történt horrorisztikus balesetéről. A hétszeres világbajnok elárulta, úgy érezte, meg fog halni a becsapódást követően.
Vágólapra másolva!

Minden idők legsikeresebb autóversenyzője az Olasz Nagydíjon maga jelentette be, hogy közel tizenhat évnyi versenyzés után a szezon végén elhagyja a Forma-1-et. A Ferrari sztárpilótája jót és rosszat is megélt pályafutása során, ám elmondása szerint legborzasztóbb élménye az 1999-es Brit Nagydíjhoz fűződik, ahol a futam első körében hatalmas sebességgel gumifalnak csapódott a Stowe kanyarban.

Schumachert a pályabíróknak és az orvosoknak úgy kellett kihámozniuk az autóból, majd később a csapat közleményében megerősítette, német versenyzőjük lába csúnyán eltörött, így nagy valószínűséggel abban az évben már nem térhet vissza. Schumacher azonban hatalmas akaraterejének köszönhetően az utolsó versenyeken már rajthoz állhatott, és mindent megtett annak érdekében, hogy akkori csapattársa, Eddie Irvine megszerezze első bajnoki címét, melyet végül Hakkinennel szemben elbukott.

A 37 esztendős Schumacher a Suddeutsche Zeitung c. lapnak adott nyilatkozatában elárulta, mi is történt pontosan a színfalak mögött, mit érzett akkor, mikor már tudta, egyszerűen képtelenség elkerülni a becsapódást.

"Ott ültem az autóban magatehetetlenül, és hallottam, ahogy a szívem egyre lassabban, és lassabban ver" - mondta Schumacher. "Aztán minden sötétbe burkolózott körülöttem, ekkor nagyon féltem. Emlékszem, hogy azt gondoltam: ennyi volt számomra az élet."