Hamilton lesz Alonso csapattársa!

Vágólapra másolva!
A McLaren Mercedes versenyistálló péntek reggel hivatalos közleményében megerősítette, a GP2-es széria idei világbajnoka, a brit nemzetiségű Lewis Hamilton lesz a kétszeres világbajnok, Fernando Alonso csapattársa a 2007-es idényben.
Vágólapra másolva!

Vége a hónapok óta tartó találgatásoknak. A McLaren vezetősége pénteken megerősítette, a GP2-es géposztály idei világbajnoka, Lewis Hamilton lesz Fernando Alonso csapattársa a következő idényben.

A Kimi Raikkönen távozásával felszabadult versenyzői ülésért a spanyol Pedro de la Rosa, és a brit Lewis Hamilton voltak harcban. Bár sokan úgy gondolták, a McLaren jobban tenné, ha a jövő évben csak tesztpilótaként, majd 2008-ban versenyzőként alkalmazná a brit tehetséget, a wokingiak úgy gondolták, már a 2007-es szezonban lehetőséget adnak Hamiltonnak a bizonyításra.

"Egy álmom vált valóra" - mondta Hamilton. "A Forma-1-ben versenyezni a McLaren színeiben, már gyermekkorom óta nagy vágyam volt. Ez a páratlan lehetőség pedig csak hab a tortán életem legsikeresebb szezonja után. A McLaren és a Mercedes szárnyai alatt nőttem fel, és az ő segítségük illetve támogatásuk nélkül most sehol nem lennék. Azonban tudom, hogy hatalmas lesz rajtam a nyomás, mindenki azt fogja figyelni, miként teljesítek, így óriási kihívás előtt állok."

"A csapat vezetősége viszont támogatásáról biztosított, nyugalomra intett, és azt tanácsolta, élvezzem ki minden pillanatát ennek a páratlan lehetőségnek. Mindent megteszek majd annak érdekében, hogy jól teljesítsek."

A McLaren csapatvezetője, Ron Dennis - aki azóta keresi Alonso csapattársát, hogy megtudta, Kimi Raikkönen leszerződött a Ferrarival - már évek óta figyeli Hamilton pályafutását, és elégedett csapata döntésével.

A szakember azonban tart egy picit a GP2-es bajnok debütáló évétől, ugyanis tisztában van azzal, hogy nem lesz egyszerű a feladata a kétszeres világbajnok, Fernando Alonso csapattársaként bemutatkozni a Forma-1-ben. Mindezek ellenére Dennis optimista, és hiszi, hogy kiválasztott versenyzője képes lesz túllendülni a kezdeti problémákon.

"Nyilvánvalóan hatalmas kihívás előtt áll, de bízunk benne, hogy nem fog kudarcot vallani" - mondta Dennis. "Hozzá kell szoknia még a helyzethez, de szerintem nem lesz különösebb problémája az alkalmazkodással. Afelől pedig semmi kétségünk, hogy tehetséges és gyors, máskülönben nem őt választottuk volna."

A brit versenyző korábban már részt vett a McLaren színeiben egy tesztprogramon, ahol megismerkedhetett az MP4/21-es masinával. Hamilton jól teljesített akkor, ami szintén közrejátszott abban, hogy végül őt választotta a vezetőség.

A Mercedes-Benz motorsport igazgatója, Norbert Haug a következőkkel folytatta: "Lewis egy hihetetlenül tehetséges versenyző, amit egymás után szerzett két bajnoki címe is bizonyít. 2005-ben a Forma 3-ban a Dallara Mercedes színeiben, idén pedig a GP2-es géposztályban avatták bajnokká."

"A McLaren és a Mercedes-Benz immáron kilenc éve támogatja. Kis pöttöm volt, mikor elkezdett gokartozni. Az nyilvánvaló, hogy Lewis jóval tapasztalatlanabb, mint a mezőny többi tagja, azonban az elkövetkezendő intenzív tesztprogramok során biztos vagyok benne, hogy megfelelően fel tud készülni első évére. Boldog vagyok, hogy versenyezhet, mert megérdemli."